Cel mai bun mic dejun sănătos. E simplu de preparat și îți dă energie pentru toată ziua

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 01 mar 2024, 18:10

Cel mai bun mic dejun sănătos, e simplu de preparat și îți dă energie pentru toată ziua

Sursa: Unsplash

Cea mai importantă masă a zilei este cea pe care o avem dimineața, însă oamenii uneori sar peste această masă din cauza lipsei de timp.

Micul dejun ne influențează foarte mult starea de bine pe care o vom avea pe parcursul zilei, dar și energia de care vom dispune, iar din acest motiv este important să alegem cele mai sănătoase alimente pentru prima masă a zilei.

Citește și: Cinci reguli de aur pentru a avea o alimentație sănătoasă

Ce trebuie să conțină un mic dejun plin de energie

Servirea micului dejun dimineața este benefică pentru a ajuta organismul să primească nutrienții necesari pentru a putea să fim mai energici pe parcursul zilei, dar și cu o stare mai bună. Micul dejun mai are și alte beneficii asupra organismului nostru, mai exact, acesta ajută și la reglarea tranzitului intestinal. 

Sunt câteva alimente ce pot face parte din micul nostru dejun pentru a avea cât mai multă energie, precum cartofi, care sunt recomandate pentru scăderea colesterolului, dar și pentru că sunt bogați în minerale.

Cerealele, însă nu cele care au foarte mult zahăr, sunt și ele foarte consumate la cea mai importantă masă a zilei, asta deoarece asigură un aport important de vitamine, nutrienți și fibre.

Consumul micului dejun regulat ne va ajuta creierul și organismul să se concentreze mai bine pe parcursul zilei, datorită aportului de nutrienți. Cu cât creierul nostru primește mai multe alimente care să aibă nutrienți, precum cele de mai sus, cu atât creierul nostru va funcționa la capacitate maximă pe parcursul întregii zile.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Ce trebuie să mănânci pentru a avea o piele sănătoasă

Cel mai bun mic dejun sănătos are doar 3 alimente

La micul dejun nu trebuie să consumăm foarte multe alimente, este necesar să consumăm doar trei, ce au foarte multe beneficii pentru organismul nostru, astfel încât să avem energie cât mai mult timp pe parcursul unei zile.

O omletă din două ouă, câteva nuci şi două roşii pot forma o variantă foarte sănătoasă și simplă de mic dejun.

Însă această rețetă nu este singura, există mai multe alimente pe care putem să le combinăm astfel încât să diversificăm cea mai importantă masă a zilei. O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte şi puţină carne, o conservă de peşte cu castraveţi şi roşii, alune crude şi fructe de pădure sau o jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală reprezintă doar câteva variante de mic dejun sănătos pe care să

le alegeți pentru a vă schimba ziua. 

Citește și: Obiceiul care te ajută să te menții sănătos la orice vârstă. Iată ce trebuie să faci în fiecare dimineață

Sursa: libertatea.ro

 

Taguri: