Cel mai bun sos pentru paste din lume! Varianta de POST e nemaipomenit de GUSTOASA!

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 16 nov 2018, 12:21

O sa vrei sa-l mananci in fiecare zi.

Ingrediente: 500 ml pasta de rosii, 1 ceapa mare, 1 ardei capia, o telina mica, 100 grame masline negre fara samburi, 3 catei de usturoi, busuioc uscat, 2 linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ceapa, telina si ardeiul si se maruntesc. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins si se adauga legumele pentru a se cali. Dupa 5 minute, se pune sosul de rosii.

Se adauga maslinele taiate rondele si se condimenteaza dupa gust. Se lasa totul la fiert pana cand se inmoaie legumele. Daca sosul scade prea tare, se mai adauga 3-4 linguri de apa. Cu 30 de secunde inainte de a stinge focul, se pune in sos usturoiul pisat si se amesteca bine.

Acest sos merge de minune cu orice fel de paste, dar si cu un pilaf simplu, cartofi (piure, copti ori prijiti) sau mamaliga.

Cei care nu tin post, pot adauga, in acelasi timp cu maslinele si cateva feliute de carnaciori semiafumati.