Cel mai inalt om din lume s-a oprit din crestere. Vezi ce inaltime are

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:07

Cel mai inalt om din lume si-a incetat cresterea la o inaltime de 2.51 metri dupa ce medicii i-au administrat un tratament revolutionar.

Fermierul turc Sultan Kosen, in varsta de 29 de ani, suferea de o forma rara de gigantism, din cauza careia corpul sau producea in mod continuu hormoni de crestere.

Initial medicii au crezut ca boala este produsa de o tumoare localizata la baza creierului. Doctorii au sperat ca l-au vindecat in 2008, cand i-au extirpat tumoarea, insa el a continuat sa creasca, cu o rata de 1.3 cm pe an.


In cele din urma, cercetatorii de la centrul medical al universitatii din Virginia au gasit un tratament prin care i-au stopat cresterea. Fermierul turc detine recordul mondial la lungimea palmelor si a labei piciorului, care masoara 27.5 cm, respectiv 35 de cm.

Sultan Kosen a inceput sa ia in inaltime la o rata anormala incepand cu varsta de 10 ani. Atunci colegii sai masurau 1.2m, iar el avea deja 1.8
m in inaltime.

"Colegii mei obisnuiau sa rada de mine. La inceput m-a deranjat, dar acum sunt mandru ca sunt inalt", a spus fermierul turc.

 

Taguri: