Cel mai longenviv staret din tara s-a stins la 94 de ani. Parintele Neonil Stefan a slujit in manastirea Frasinei mai bine de o jumatate de secol

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 21 sep 2020, 02:15

Dupa mai bine de 5 decenii in care a slujit la Athosul Romaniei duhovnicul mult iubit de oameni si-a dat ultima suflare chiar de Lãsata Secului.

O mie de barbati au urcat dealul Manastirii Frasinei pe un frig naprasnic. Cu obrajii inghetati, au urmat tacuti preotii, care au purtat kilometri intregi pe brate trupul acoperit al parintelui.

Ii multumim lui Dumnezeu ca am avut asa un parinte in mijlocul nostru si sa ramana pilda pentru noi monahii...

Pãrintele Neonil Stefan avea o blandete care mangaia orice suflet indurerat. Nu degeaba veneau la el an de an mii de barbati sa-l asculte.

Staretul Manastirii Frasinei s-a stins la 94 de ani, duminica, dupa slujba Vecerniei Iertarii si chiar inainte de postul Pastelui. E un semn, spun credinciosii: cei care mor in zilele dinaintea lui ajung mai repede la Judecata de Apoi, iar sufletele lor raman printre vii inca 40 de zile.

Parintele Neonil este cel mai longeviv staret din Romania. A indrumat duhovniceste Manastirea Frasinei vreme de 57 de ani si a pastrat randuiala statornicita de Sfantul Ierarh Calinic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Staretul a fost ingropat modest, asa cum si-a trait si zilele: fara sicriu si cavou, dar aproape de locul pe care l-a iubit atat.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.