Cel mai mare festival de Halloween din România are loc pe insula și digul Lacul Morii

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2023, 17:47

Cel mai mare festival de Halloween din România are loc pe insula și digul Lacul Morii

Sursa: Facebook Primăria Sectorului 6

Sărbătoarea de Halloween este celebră în lume, astfel începe să atragă atenția tinerilor din România, motiv pentru care se va organiza un festival special.

Insula și digul Lacul Morii se va transforma în perioada 27-29 octombrie, perioadă în care se celebrează ziua de Halloween, o sărbătoare preluată din străinătate. Iată tot ce trebuie să știți despre festival.

Citește și: Superstiții de Halloween 2022. Ce rol are lumânarea aprinsă în dovleac și ce trebuie să faci dacă auzi zgomote în casă

Unde are loc cel mai mare festival de Halloween din România 

Sărbătoarea de Halloween a început să fie tot mai apreciată de români, tinerii căutând adesea să o celebreze la diferite festivaluri sau petreceri cu această tematică. West Side Hallo Fest este un festival realizat de Primăria Sectorului 6, iar acesta se va organiza pe parcursul a trei zile, mai exact în perioada 27-29 octombrie.

În cadrul acestui festival oamenii se vor bucura de costume unice, concerte de muzică rock, ateliere pentru cei mici, trasee pline de mister, dar și un concurs de costume.

Peisajul va fi completat de cele 15,5 tone de dovleci ce vor ajuta la decorul de poveste al acestui festival, aceștia fiind folosiți și pentru sculptat sau pictat, creații ce vor fi expuse în cadrul unei mari expoziții. Pentru a exista cât mai puțină risipă, dovlecii vor fi folosiți și pentru a lumina o parte a insulei Lacului Morii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pe scenă vor fi patru artiști care să amine atmosfera, mai exact Cargo, TheRock, IulianaBeregoi și DoraGaitanovici. Nu doar insula Lacului Morii va fi îmbrăcată de sărbătoare, și digul va fi împânzit de statui costumate de Halloween, dar și de arcade potrivite evenimentului, de aproximativ cinci metri înălțime. 

Citește și: Ce este Halloween-ul. Totul despre semnificația sărbătorii și cele mai înspăimântătoare legende

Când începe cel mai mare festival de Halloween din România 

West Side Hallo Fest se va desfășura în perioada 27-29 octombrie 2023, mai exact vor fi trei zile în care românii vor celebra ziua de Halloween. Prima zi a festivalului de Halloween va începe mai târziu, la ora 12:00, urmând ca în următoarele două zile, mai exact pe 28 și 29 octombrie 2023, să înceapă de la ora 10:00. 

Festivalul se va încheia în fiecare seară la ora 22:00, iar organizatorii așteaptă aproximativ 40.000 de vizitatori în cele trei zi de distracție. Accesul la acest festival de Halloween se va face gratuit, fiind însă impusă o costumație specifică acestei sărbători. În cadrul acestui festival va avea loc și o paradă de costume, machiaj și coafuri, organizată de Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.