Cel mai rapid cadou DIY pentru Crăciun. Ai nevoie doar de 2 lucruri

Author: Bianca Vidoi

Ce cadouri de Crăciun putem face cu doar câteva elemente din casă?

Sursa: Unsplash

Mai sunt 5 zile până la Crăciun, iar românii sunt în căutarea cadourilor perfecte pe care să le ofere persoanelor dragi în dimineața zilei de 25 decembrie.

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar multe persoane au rămas în pasă de idei pentru această ocazie sau nu au avut timp să caute ceva special pentru persoanele dragi. Pe cadouri nu putem să punem un preț, iar darurile realizate în casă ajung adesea cele mai apreciate de oamenii din jurul nostru, arătând cât de mult suflet am pus în acesta. Iată cum putem realiza cel mai rapid cadou pentru Crăciun chiar în propria noastră casă.

Cadouri rapide pentru Crăciun

Magazinele se aglomerează cu fiecare zi, iar românii se gândesc la cele mai potrivite cadouri pentru persoanele dragi din viața lor. Multe persoane își doresc ca darurile oferite de Crăciun să fie speciale, astfel nu vor ca acestea să fie achiziționate din magazine, motiv pentru care recurg la cadouri pe care le pot realiza în propria locuință. 

1. Suport de bijuterii

Persoanele iubitoare de plante și de bijuterii pot avea nevoie de un suport în care să își așeze inelele, pe care puteți să îl faceți în propria locuință. Pentru acest cadou aveți nevoie de lut polimeric și vopsea, iar primul pas pentru a realiza acest cadou unic este modelarea lutului în forma unui cactus, după care îl veți pune la cuptorul electric pentru 30 de minute, la 110 grade Celsius.

Lutul nu trebuie copt într-un cuptor cu gaze deoarece se va arde.

După ce cactusul se va întări, îl putem scoate din cuptor, lăsându-l să se răcească, urmând să îl pictăm. Putem alege culoarea verde pentru a face cactusul să fie cât mai real, adăugând flori roz și ace din vopsea neagră. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

2. Lumânări parfumate

Lumânările pot ajunge să fie destul de costisitoare, iar adesea aromele pe care le găsim în magazine nu sunt exact ceea ce ne dorim. Dacă ne dorim să realizăm un cadou special pentru o persoană dragă putem să îi facem o lumânare parfumată folosind chiar aroma parfumului pe care îl folosim noi sau aroma preferată a persoanei ca va primi cadoul.

Pentru acest cadou avem nevoie de căni drăguțe, pe care le putem picta chiar noi în cazul în care nu găsim ceea ce ne dorim în magazine, dar și de ceară, fitile și ulei parfumat, iar în cazul în care ne dorim să adăugăm și puțină culoare vom avea nevoie de creioane cerate. Pentru a începe acest cadou unic trebuie să punem ceara la topit într-o cratiță, la foc mic.

Citește și: Cinci rețete simple și delicioase de aperitive de Crăciun pentru 2023

Cât timp ceara se topește putem să spălăm foarte bine cana pe care o vom folosi, după care o vom șterge și vom așeza în interiorul acesteia un fitil. Atunci când ceara începe să se topească putem să adăugăm și un creion colorat și uleiul esențial pe care îl adoră persoana căreia îi facem cadoul. Astfel încât fitilul să nu se miște trebuie să punem două creioane care să îl țină, turnând apoi ceara topită în cană. O lăsăm la răcit și o putem oferi persoanei dragi.

3. Ghivece decorate cu ojă

Dacă aveți ojă ce nu mai este bună în casa voastră nu trebuie să o aruncați deoarece aceasta poate fi perfectă pentru un cadou de Crăciun pentru iubitorii de plante. Pentru acest cadou avem nevoie de un ghiveci de teracotă, vopsea acrilică albă, apă și ojă. Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să vopsit ghiveciul din teracotă cu vopsea acrilică albă.

Vom lăsa vopseaua să se usuce, urmând să punem într-un vas încăpător apă, iar cu ajutorul ojei pe care o avem, vom face diferite modele în apă, urmând să scufundăm ghivecele în această apă, după care le lăsăm la uscat. În acest ghiveci puteți pune și o plantă, astfel încât cadoul să fie unul cât mai surprinzător, potrivit lovedeco.ro

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.