Cel mai ravnit desert al boierilor! Iata cum se prepara cornetele

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:46

Am cautat prin istoria culinara de vita nobila a Romaniei si am dezlegat misterul celui mai ravnit desert al boierilor. Reteta a fost pastrata cu sfintenie de-a lungul timpului insa o familie din Capitala a descoperit-o si a transformat-o intr-o afacere.

Doamna Camelia Ghican ne-a intampinat de-ndata ce ne-a zarit! Pofta ni se citea pe chip! Micute si gustoase, cornetele boieresti sunt mandria ei. A descoperit secretul acestui desert preferat, odinioara, de boierii Ghica si a inceput o afacere de succes. Reteta a fost adusa din Grecia de cofetarii boierilor Ghica si transmisa din generatie in generatie.

Curiosi sa dezlegam secretul delicioaselor cornete de vita nobila, am mers in laboratorul familiei Ghican.

Ana este mezina familiei Ghican. Ea se ocupa de pregatirea ingredientelor. Macinarea nucilor este sarcina care-i revine de fiecare data.

Doamna Camelia Ghican, de profesie economista si sotul sau, Florentin, de profesie aviator, lucreaza, de zor, la  faimoasele cornete. S-au lasat de meseriile lor si au dat frau liber pasiunii.

Multa nuca macinata, albus bine batut, miere si-un praf de zahar. Acestea sunt ingredientele aluatului care se intinde pe tava unsa  cu ceara de albine.
Odata bine intinsa in tava, compozitia se baga la cuptor.

Priviti cu ce indemanare modeleaza cofetarul nostru cornetele! Este un secret pe care l-a aflat de la o batrana din Comanesti. Totul se face manual si nu contine E-uri iar crema este cu adevarat delicioasa.

Dupa ce domnul Ghican  umple cornele cu crema, doamna Camelia le finiseaza, mai exact le adauga glazura fina din fondant de ciocolata.
Cornetele boieresti le-au deschis apetitul pentru afaceri  sotilor Ghican, care au pornit la drum cu sase mii de euro iar acum se gandesc sa acceseze fonduri europene  pentru a se dezvolta: "Sloganul nostru este dulciuri trudite cu drag oferite! Sa-l savurati cu placere!".

Alt slogan, alte  dulciuri ispititoare ne ofera si doamna Gheorghita: "O traditie la noi in laborator. Uite ce frumos este! Foietajul este realizat de casa, de noi".


A inceput, din joaca, sa vina la targuri, cu bomboane facute in casa. Nu si-a inchipuit ca amatorii de prajituri bine insiropate in esente aromate si torturi de casa o vor impulsiona sa-si deschida propria afacerea cu dulciuri de casa.

Tortul de biscuiti al doamnei Gheorghita este preferatul amatorilor de dulciuri: "Crema este pe foc, nu unt frecat cu zahar pudra, deci, pe foc! Amestec de cacao adevarata, care este o problema acum, cu nes, un pic de coaja de portocala, mai multe, tocmai ca sa vina la o aroma de casa".


O aroma pe care romanii o cauta din ce in ce mai mult prin Targurile cu Produse Traditionale.
##VIDEO126759##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.