Cel mai scump palat rezidential din lume: Cum arata locuinta cu 1.000 de camere a lui Recep Tayyip Erdogan, de 4 ori mai mare decat Palatul Versailles

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 02 oct 2020, 09:50

Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan este cel mai scump palat rezidential din lume, avand un cost de constructie de peste 490 de milioane de euro si 1.000 de camere, motiv pentru care noul presedinte al Turciei a fost acuzat de popor ca se poarta ca un "sultan".

Construit intr-un teritoriu impadurit protejat de lege din Ankara, Palatul Alb este de patru ori mai mare decat Versailles, permitandu-i lui Erdogan sa il intreaca in grandoare pe Louis al XIV-lea, "regele soarelui" al Frantei, scrie Business Insider, care prezinta un tur video al palatului.

In interior, un coridor maiestuos duce la o scara impresionanta, iar stilul arhitectonic pare sa fie o combinatie de traditii otomane si seljuk cu cel al unei statii feroviare moderne din China.




Costul total al complexului se ridica la 490,7 milioane de euro, potrivit ministrului turc de finante, Mehmet Simsek, suma dubla fata de estimarile initiale.

"Asa numitul sultan a construit asta pentru el intr-o tara in care trei milioane de oameni sunt fara loc de munca", a spus Kemal Kilicdaroglu, liderul partidului din opozitie si unul dintre criticii lui Erdogan.

Spre deosebire de presedintii anteriori, Erdogan conduce frecvent intalnirile guvernului.
A cheltuit si aproape 147 milioane de euro pentru un nou avion prezidential, conceput si dotat de Airbus dupa propriile specificatii.

"Nimeni nu poate impiedica finalizarea acestei cladiri. Daca sunt destuld de puternici, sa vina si sa-l dea jos"
, a spus presedintele Erdogan la adresa criticilor sai.( sursa Mediafax)

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.