Cel mai simplu mod de a face piftie. Iese delicioasa! Pastreaza reteta pentru Craciun

Autor: Raluca Vitu
Actualizat: 03 dec 2018, 12:15

Este nelipsita de pe masa festiva de Craciun si Revelion si se face mai usor decat credeai.

Aceasta varianta de piftie nu contine legume, ci doar bucati gustoase de carne, si nici adaos de gelatina.

Iata cum se face:

Ingrediente: 2 kg carne de porc pentru piftie (bucatile bogate in colagen si gelatina – tendoane, oase, sorici, gambe, urechi, capul etc.), 5 litri apa, 4 catei usturoi, sare, piper.

Mod de preparare: Carnea se spala foarte bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru aproximativ patru ore.

Carnea este complet fiarta atunci cand se desprinde usor de pe oase. Cu cinci minute inainte de a opri focul, se gusta zeama si se potriveste de sare, daca este cazul, si se pune piperul. Dupa ce inchidem foul se adauga usutoiul curatat si zdrobit. Carnea se scoate din zeama, se deoseaza si se taie bucatele. Se aseaza bucatile de carne in vasele pentru piftie. Zeama se adauga peste bucatile de carne printr-o strecuratoare cat sa o acopere.
Piftia e lasa la racit si apoi se pune in frigider pana se intareste. 

Pofta buna!