Duminică trecută echipa "Asta-i România" a ajuns în Firijba, cel mai vechi sat din România. Cătunul din Vâlcea, cunoscut drept și satul uriașilor, este remarcabil prin pitoresc și naturalețea mediului, fapt ce atrage turiști și de peste hotare
Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Copiii și marea
Cel mai vechi sat, cei mai bătrâni oameni! Povești încremenite în timp
În sat mai sunt azi 30 de case și doar 11 localnici. Cu toate acestea, mulți turiști străini sunt atrași de frumusețea satului și a împrejurimilor.
"Mai suntem exact 11 oameni. Nu mai am cui să-i dau "Bună dimineața!", n-am cui să-i dau "Bună ziua!, că mi-au murit și am rămas singur pe aici", a mărturisit Dumitru Irimescu, un localnic din Firijba.
Citeste si: Kanal D, lider absolut de audiență cu emisiunea „Asta-i România!”
Aurelia Vișan, o localnică din Firijba, cel mai vechi sat din România, care a supraviețuit de pe vremea dacilor, a mărturisit că este cea mai bătrână femeie din sat.
"Nu mai cunosc pe nimeni. Cine era mai bătrân s-a dus. Singura femeie care e bătrână, eu sunt acum", a mărturisit Aurelia Vișan.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Satul este înconjurat de pădure, drumurile nu sunt asfaltate.
Cătunul dintre dealuri fiind greu accesibil, în special pe timp de iarnă. Cu toate acestea, Firijba impresionează prin frumusețea sa și prin faptul că locul nu a suferit foarte multe modificări din trecut și până în prezent. Firijba a conservat imaginea satului românesc, iar acest loc atrage în prezent foarte mulți turiști.Dumitru Irimescu a cunoscut Parisul, la 72 de ani, datorită unuia dintre băieţii săi. A rămas impresionat de măreția capitalei Franței, dar tot nu ar lăsa în urmă Firijba pentru ea
"Unul este în Grecia, iar altul în Paris. În 2005 a venit aici și m-a luat şi m-a dus acolo. M-a dus copilul în Turnul Eiffel, sus. Am apucat aici (n.r. Firijba), aici am rămas. ", a povestit Dumitru Irimescu cu lacrimi în ochi.