Cel puțin un mort în urma prăbușirii unui pod în Grecia!

Author: Bogdan Frațilă

Un pod s-a prăbușit parțial în vestul Greciei. Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite

Sursa: Captură YouTube

Un pod s-a prăbușit parțial în vestul Greciei. Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite

Un pod s-a prăbușit parțial în vestul Greciei. Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Podul urma să fie demolat, deoarece se considera că este în pericol de prăbușire.Cel puțin o persoană a fost ucisă când un pod s-a prăbușit în apropierea orașului portuar grec Patras, potrivit pompierilor. 8 persoane au fost rănite. Opt persoane au fost rănite. "Căutăm în continuare alte persoane care ar putea fi sub dărâmături", a declarat la televiziune un membru al echipei de salvare de la fața locului.Podul

era aparent în pericol de prăbușirePodul se află pe ruta care leagă portul Patras de capitala Atena. Acesta urma să fie demolat pentru că era instabil, a anunțat televiziunea de stat. Potrivit unui oficial al pompierilor, podul fusese deja închis săptămâna trecută.În momentul accidentului, două echipamente grele se aflau pe pod, inclusiv o macara mare, au arătat imaginile. Inițial, nu a fost clar cum s-a produs prăbușirea.

Catastrofal

Duminică, o secțiune a podului de la intrarea în Patras s-a prăbușit, provocând cel puțin un deces, două persoane dispărute și cinci răniți. Victimele rănite primesc în prezent tratament la Spitalul Universitar din Rio și la spitalul din Agios Andreas.
Situat în apropierea unei așezări de romi de pe Perimetriki Odos din Patras, mai exact la kilometrul 205 al autostrăzii naționale Atena-Patras, podul se confruntase anterior cu probleme legate de integritatea sa structurală.

În consecință, lucrările de reparații începuseră la pod în 2021. Din cauza coroziunii semnificative, reparațiile se efectuau secțiune cu secțiune.
Ca răspuns la incident, șase ambulanțe și unități medicale mobile, precum și 18 pompieri și un câine specializat au fost trimiși rapid la fața locului de către Centrul Național de Urgență (EKAV).
La fața locului au fost prezente două persoane rănite care lucrau la proiectul de reparare a podului.

Potrivit Kathimerini, sub pod se aflau, de asemenea, cinci-șase persoane, probabil din comunitatea romă, care colectau metale în momentul prăbușirii, sub pod.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cel putin o moarte confirmata

"Confirmăm moartea unei persoane", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Inca nu sunt alte declaratii oficiale privind restul victimelor.

Anterior, un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat pentru AFP că o persoană a fost rănită și una este inconștientă în urma prăbușirii la Patras, în zona Proastio, pe drumul spre Atena. Agenția de știri ANA și postul public de televiziune ERT au citat serviciile de ambulanță care au declarat că patru răniți au fost transportați la două spitale.

Motivele prăbușirii podului, care leagă portul Patras, situat în peninsula Peloponez din sud-vestul Greciei, de Atena, nu au fost imediat clare. Rapoartele inițiale au spus că podul era în construcție, dar oficialii au precizat ulterior că acesta era în curs de renovare. Viitoarele cercetari vor determina cauza acestei catastrofe neasteptate.

Citește și: Ce se intampla Orban? Isi pierde puterea sau?

Citește și: UE vede un boom al energiei geotermale!

Citește și: Piețele mondiale alunecă pe fondul temerilor legate de recesiune!

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.