Cele 10 simptome de cancer pe care toate persoanele le ignora!

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 28 feb 2017, 16:13

Un studiu a aratat ca mai mult de jumatate dintre adulti au experimentat simptome de cancer, insa doar 2% au crezut ca ar putea fi cancer.

1. Tuse persistenta- Daca dureaza mult timp si este insotita de sange, ar trebui sa te ingrijoreze. Cele mai multe forme de tuse nu sunt cancer, insa ar putea fi uneori semne de cancer la plamani.

2. Schimbari in procesul de excretie- Daca scaunele tale se modifica sau sunt mai mari ca in mod normal, ar putea fi un semn de cancer de colon.

3.

Schimbari in procesul de urinare- Ar putea fi semn de infectie, insa si un semn de cancer de vezica sau de rinichi.

4. Durere persistenta care nu se explica- Cele mai multe dureri nu sunt semne de cancer, insa daca nu scapi de ele, mergi de urgenta la medic.

5. Schimbari in aspectul unei alunite- Nu toate alunitele sunt semn de melanom, insa un aspect care se schimba ar putea fi un semn de cancer de piele.


6. O rana care nu se vindeca- Daca ai facut-o acum mult timp si nu s-a vindecat inca, ar putea fi un semn de carcinom.

7. Sangerari rectale- Acestea se pot intampla in orice faa a cancerului. Sangerarile vaginale in afara menstruatiei pot indica un cancer cervical, in timp ce sangerarile rectului pot indica un cancer de colon.

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: