Cele 9 simptome care te pot ajuta să recunoști din timp tromboza la nivelul picioarelor!

Autor: Elena Padure
Actualizat: 25 iul 2022, 07:30
Printre cele mai comune simptome ale trombozei la picioare este decolorarea pielii de pe picior

Tromboza picioarelor apare atunci când suntem nemișcați prea mult timp, și poate fi o afecțiune periculoasă, dacă rămâne netratată.

Tromboza la picioare nu este, din nefericire, atât de neobișnuită. În fiecare zi, în medie, 70 de persoane suferă de așa-numita boală de tromboza a picioarelor. Astfel, trebuie să știți cu siguranță cele mai frecvente simptome, astfel încât să puteți acționa rapid. 

Simptome tromboză la nivelul picioarelor

Afecțiunea de tromboză a picioarelor apare atunci când suntem nemișcați prea mult timp. Spre exemplu, dacă faceți un zbor mai lung sau petreceți câteva ore ls birou, sau sunteți bolnav mult timp și trebuie să stați în pat. Astfel, poate exista o congestie sau cheag în venă, iar sângele nu mai poate curge în acest moment.

Tromboza picioarelor

nu este neapărat legată de durere, dar unele simptome necesită o observare atentă. Prin urmare, puteți acționa direct și rapid în caz de urgență.

Cele mai comune simptome ale trombozei la nivelul picioarelor:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

  1. Un picior se umfla repede
  2. O senzatie grea sau durere la picior
  3. Decolorarea pielii de pe picior (albastruie).
  4. Piele stransa care devine rosiatica si stralucitoare (si se vad venele).
  5. Un picior alb
  6. Sensibilitate sau durere la ambele picioare
  7. Durere asemanatoare genelor la gamba
  8. Durere la mers care se opreste cand stai nemiscat
  9. Tratament tromboza la nivelul picioarelor

Picioarele trombotice trebuie tratate rapid, deoarece este probabil ca cheagul să slăbească brusc

și să intre în plămâni prin vene. În cel mai rău caz, acest lucru poate duce la o embolie pulmonară care pune viața în pericol, potrivit  fabricatinromania.info.

O astfel de acțiune rapidă trebuie să fie o prioritate! Din fericire, piciorul trombotic poate fi tratat eficient. Dacă există un cheag de sânge în partea inferioară a piciorului, folosirea unui ciorap de sprijin poate fi eficientă.

Citeste si: Care sunt simptomele unei tromboze? 6 semne care să te trimită de urgență la medic și la care să fii atent dacă ai făcut vaccinul AstraZeneca

Cel mai bine este să preveniți tromboza la nivelul picioarelor de la început, prin exercițiu fizic. Consumul de alimente grase și fumatul sunt, de asemenea, factori de risc. Prin urmare, ar trebui să încetați să faceți acest lucru cât mai curând posibil. 

Citeste si: Noi cazuri de tromboza inregistrate in Marea Britanie, dupa vaccinarea cu serul AstraZeneca!