Bananele se numără printre cele mai iubite fructe, atât de către copii, cât și de către adulți. Sunt dulci, aromate și pot fi consumate în mai multe feluri. Iată ce deserturi delicioase puteți prepara din aceste fructe.
Banana split, desertul perfect
Când ne gândim la un desert cu banane, prima rețetă care ne vine în gând este, fără îndoială, banana split.
Se face imediat, din doar câteva ingrediente și este un desert ușor, aromat și extrem de gustos.
Ingrediente:
- 4 banane
- 400 g de înghețată
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 3 linguri de zahăr
- esență de vanilie
- cireșe confiate, pentru decor
- cubulețe de ciocolată neagră, pentru decor
Mod de preparare:
Într-un bol, mixați foarte bine smântâna pentru frișcă, împreună cu zahărul și cu esența de vanilie.
Puneți pe farfurie câte o bucată tăiată de banană, iar deasupra ornați cu frișcă bătută. Alături de banane puneți și câteva cupe de înghețată de vanilie. Dacă nu vă place acest sortiment, puteți să folosiți altul, dar înghețata de vanilie se potrivește cel mai bine în prepararea acestui desert.
Cele mai bune deserturi cu banane
Daca nu va place banana split sau vi se pare ca este un desert prea simplu, puteti incerca si alte retete care au la baza tot bananele.
De exemplu, gogosile cu banane vor fi extrem de apreciate, in special de catre copii. Pentru prepararea acestui desert, trebuie sa folositi banane foarte coapte.
Ingrediente:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
- 4 banane coapte
- 250 g de făină
- un ou
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Curățați bananele de coajă și pasați-le cu o furculiță. Peste pasta obținută puneți făina cernută și oul și amestecați foarte bine. Trebuie să obțineți un aluat care nu curge.
Dacă vedeți că după ce ați pus toată făina, aluatul de gogoși este prea fluid, mai adăugați făină, puțin câte puțin, în timp ce amestecați. Puteți pune în aluat și puțină scorțișoară sau zahăr vanilat, pentru o aromă intensă. Din această compoziție, puneți cu o lingură gogoșile într- o tigaie cu ulei încins. Nu uitați că gogoșile se prăjesc în baie de ulei, deci nu faceți economie.
Lăsați-le să se rumenească pe ambele părți, iar apoi le scoateți pe șervețele absorbante, pentru a scăpa de excesul de ulei.
La final, le puteți pudra cu zahăr sau le lăsați simple, în funcție de preferințele fiecăruia.
Tot din banane puteți face un alt desert gustos și rapid. Este vorba despre bananele caramelizate.
Ingrediente:
- câteva banane feliate
- 100 gr de zahăr
- 45 gr de unt
- scorțișoară
Mod de preparare:
Primul pas în prepararea acestui desert este caramelizarea zahărului. Pentru asta, puneți zahărul într-o tigaie, pe foc mediu, și lăsați-l să se coloreze. Fiți cu ochii pe el, să nu se ardă, pentru că va deveni amar. Apoi adăugați untul și scorțișoara peste zahărul caramelizat și amestecați foarte bine, până obțineți o compoziție omogenă.
Curățați bananele, tăiați-le în felii suficient de groase și puneți-le în tigaie, peste amestecul de zahăr caramelizat, unt și scorțișoară.
Lăsați-le să se prăjească, pe ambele părți, și apoi le scoateți pe o farfurie. Peste ele, turnați restul de caramel care a rămas în tigaie.