Cele mai bune 5 filme de Halloween în funcție de rating-ul IMDB!

Autor: Bianca Vidoi

Cele mai bune 5 filme de Halloween în funcție de rating-ul IMDB!

Sursa: colaj Wikipedia

Halloween-ul se apropie cu pași repezi, iar românii caută cele mai bune filme pe care să le vizioneze în această perioadă.

Halloween-ul este celebrat la data de 31 octombrie 2024, iar românii caută deja cele mai bune filme pe care să le vadă pentru a le da fiori pe șira spinării. Sezonul de groază a început încă de la începutul lunii, iar IMDb a realizat lista celor mai bune filme de Halloween, iar acestea sunt primele cinci.

Cele mai bune 5 filme de Halloween în funcție de rating-ul IMDB

1. Psycho (1960)

Marion Crane este angajată într-un birou din Phoenix, iar aceasta s-a săturat de felul în care a tratat-o ​​viața. Într-o vineri, angajatorul i-a încredințat lui Marion patruzeci de mii de dolari, o sumă ce putea să îi schimbe viața femeii. Văzând oportunitatea de a lua banii și de a începe o nouă viață, Marion părăsește orașul și se îndreaptă spre magazinul iubitului ei din California.

Obosită după drumul lung și prinsă de furtună, iese de pe autostrada principală și intră în motelul Bates. Motelul este administrat de un tânăr liniștit pe nume Norman care pare dominat de mama lui.

2. The Shinning (1980)

Jack Torrance, un scriitor, ia un interviu de angajare ca îngrijitor de iarnă al hotelului Overlook. Jack își aduce soția, Wendy și fiul, Danny, la acest hotel pentru a petrece timp împreună.

Se întâmplă ca Danny, să aibă o putere misterioasă cunoscută sub numele de „The Shining”. Danny îl întâlnește pe Hallorann, bucătarul hotelului, în prima lor zi care sosește la Overlook, care îl avertizează despre hotel și despre sinistra cameră 237. Pe măsură ce zilele trec, Danny are viziuni, între timp Jack începe să înnebunească, devenind din ce în ce mai agresiv.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?

Citește și: Cum să organizezi o seară de Halloween memorabilă acasă- Idei și sfaturi

3. The Thing (1982)

În Antarctica, un grup de oameni de știință americani sunt deranjați de un elicopter care împușcă într-un câine de sanie. Când iau câinele, acesta atacă brutal atât ființele umane, cât și caninii din tabără și descoperă că fiara își poate lua forma victimelor sale.

Un pilot de elicopter plin de resurse și medicul conduc echipajul taberei într-o luptă disperată și sângeroasă împotriva creaturii vicioase, înainte ca aceasta să-i ucidă pe toți, unul câte unul.

4. The Sixth Sense (1999)

Psihologul de copii Malcom Crowe este vizitat într-o noapte de un fost pacient pe nume Vincent Gray care este extrem de furios. Îl rănește pe Crowe, apoi se sinucide.

Câteva luni mai târziu, Crowe este vizitat de un băiețel de 9 ani pe nume Cole, ce vede oameni decedați, motiv pentru care el este cunoscut în școală drept un ciudat. Crowe crede la început  că ceea ce vede nu sunt persoane decedate, dar după ce a petrecut mult timp cu Cole descoperă adevărul șocant.

5. The Exorcist (1973)

O actriță de film se stabilește la Washington D.C., moment în care problemele încep să apară. Scenariul filmului pe care îl filmează pare inadecvat, iar fostul ei și tatăl fiicei sale adolescente, Regan, uită să o sune pe fată de ziua ei. În același timp, părintele Karras, preot și psihiatru, își pierde credința când mama sa se îmbolnăvește, iar părintele Merrin, tocmai s-a întors din Irak cu presimțiri de rău. Aceste trei persoane se întâlnesc atunci când Regan devine o cu totul altă persoană. Dar boala ei nu poate fi tratată de un medic sau a un psihiatru, ci a unui exorcist.