Cele mai bune seriale turcești ale tuturor timpurilor. Pe ce loc se află Suleyman Magnificul

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 23 oct 2023, 12:55
Suleyman Magnificul Foto(4)

Care sunt cele mai succes seriale turcesti, din toate timpurile

Sursa: Captură KANAL D

De-a lungul timpului, Kanal D a încercat să intre în casele telespectatorilor cu cele mai frumoase și interesante seriale turcești.

Din povești intrigante de dragoste și drame pline de suspans, serialele turcești au captivat publicul din întreaga lume, iar Kanal D a fost una dintre televiziunile care le-au adus în casele dumneavoastră. Iată o privire asupra câtorva dintre cele mai bune și frumoase seriale turcești care au fost difuzate pe Kanal D, aflate în topul telespectatorilor.

Cele mai bune seriale turcești

Serialele turcești au devenit cele mai căutate în ultimii ani, acaparând rapid milioane de români din mai multe țări.

Pe lângă faptul ca aduc milioane de dolari, anual, în industria cinematografică turcească, acestea creează și o dependență, iar oamenii își doresc să călătorească în zonele unde au fost filmate acestea.

În lumea fascinantă a televiziunii turcești, Kanal D a fost un important furnizor de conținut de calitate, aducând în fața telespectatorilor din România o selecție de seriale turcești memorabile. De la povești de dragoste pasionante până la drame pline de suspans și intrigă, aceste seriale au captivat inimile și imaginațiile publicului de pretutindeni.

Vom explora acum câteva dintre cele mai remarcabile creații din lumea serialelor turcești care au fost difuzate pe Kanal D, în versiunea lor tradusă în limba română. Aceste seriale au cucerit publicul prin poveștile lor complexe, personaje bine conturate și producție de înaltă calitate.

5. Patria mea ești tu

Este un serial de dramă turcesc de televiziune cu tematică istorică.

Personajele serialului se bazează pe unele persoane reale din timpul evenimentelor, dar de asemenea există și personaje fictive.

Acesta a avut 59 de episoade și 2 sezoane, iar povestea sa a arătat destrămarea Imperiului Otoman și forța unui cuplu ce a fost despărțit de greutățile războiului. Povestea este una extrem de interesantă și captivantă care a atras rapid atenția publicului din România și se desfășoară în perioada 1919, în timpul războiului de Independență al Turciei, iar Cevdet, personajul interpretat de Halit Ergenc, este transpunerea pe ecran a personalității unui erou național, pion important în războiul dintre Turcia și

Grecia, fiind considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Mustafa Kemal Ataturk.    

Serialul îi are în distribuție pe doi dintre cei mai cunoscuți actori, Halit Ergenc și Berguzar Korel, pe care telespectatorii din România i-au putut vedea de-a lungul timpului în mai multe producții.

4. Dragoste Infinită

„Dragoste Infinită" (“Kara Sevda”) este un serial turcesc care a fost difuzat cu succes pe Kanal D România.

Serialul “Dragoste infinita” (“Kara Sevda”) a aduse în fața telespectatorilor o poveste de dragoste complexă, dintre doi tineri din două lumi diferite care se îndrăgostesc iremediabil. Kemal (Burak Özçivit), este student în ultimul an la inginerie minieră și este unul dintre cei trei copii ai unei familii din clasa mijlocie. Singurul său vis in viata fiind să își câștige existența și să supraviețuiască împrejurărilor nefavorabile. Este genul de bărbat care nu crede în miracole și cu atât mai mult în miracolul dragostei.

Totuși, viața lui este dată peste cap odată cu apariția lui Nihan (Neslihan Atagül) în viața sa.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

3. Mireasa din Istanbul

Acest serial a oferit o incursiune în viața unei tinere dintr-un sat din Turcia care se căsătorește cu un bărbat din Istanbul.

Cei doi îndrăgostiți provin din două lumi aparent paralele, una tradițională și alta modernă, dar dragostea împărtășită dintre ei sparge orice tip barieră cunoscută. În ciuda acestui fapt, mama băiatului nu este de acord cu alegerea lui; aceasta având planuri mărețe pentru preferatul ei, unul dintre cei trei băieți ai săi.

Serialul a avut 3 sezoane și 87 de episoade, în care s-a putut urmări povestea tinerei Sureyya, o talentată absolventă a Conservatorului, care și-a făcut debutul în industria muzicală. Lumea simplă în care aceasta trăia a fost dată peste cap în momentul în care l-a întâlnit pe Faruk, fiul unei familii extrem de bogate. Povestea lor extrem de anevoioasă a atras imediat atenția și susținerea publicului român.

2. Iubire ascunsă

Este un serial de televiziunea dramatic și romantic în același timp.

Adaptare după un roman clasic turcesc (Aşk-ı Memnu), această poveste de dragoste interzisă a captivat publicul cu dramatismul și complexitatea personajelor sale. Acțiunea serialului are loc în Istanbulul de astăzi în loc de secolul al XIX-lea ca în roman și spune povestea lui Adnan un bărbat care își pierde soția și alege să se retragă din viața socială. Principala sa preocupare devenind cei doi copii ai săi, Nihal şi Bulent.

Printr-o coincidență o revede pe Bihter, fata unei familii importante din Istanbul, şi odată cu această reîntâlnire, sentimentele care până atunci păreau uitate vor ieși la iveală.

1. Suleyman Magnificul

Acest serial a fost unul dintre cele mai de succes proiecte turcești. El spune povestea vieții lui Suleyman Magnificul, unul dintre cei mai faimoși sultani ai Imperiului Otoman. Cu un amestec de dragoste, politică, și intrigă la palat, "Muhteşem Yüzyıl" a atras un public larg din întreaga lume.

De asemenea, serialul arată viața din haremul sultanului Suleyman Magnificul, urmată de intrigile politice ale vremii, elemente de cultura și de civilizație ale perioadei otomane care alcătuiesc un tablou viu și foarte bine conturat din punct de vedere scenaristic și regizoral. Istoria personajelor, precum cea a sclavei care va deveni soția lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate în contextul luptelor pentru putere de la Curte și a celor pentru supremația geopolitică.

Serialul a avut 155 de episoade și 4 sezoane captivante.