Cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea Crăciuniței

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 09 sep 2021, 02:15
Crăciunița, regina florilor în luna decembrie
Sursa: unsplash.com

Crăciunița este vedeta lunii decembrie, printre florile de apartament. Iată cum trebuie să o îngrijiți, ca să vă bucurați de ea pentru cât mai mult timp

Luna decembrie parcă nu e la fel dacă nu vedem peste tot brazi împodobiți și Crăciunițe. Și când spunem Crăciunițe, ne referim la superbele flori de apartament. Frunzele acestei plante devin roșii, chiar în preajma Crăciunului. 

Crăciunița, regina florilor în luna decembrie

Dacă sunteți în pană de idei când vine vorba de alegerea unui cadou pentru o femeie, în luna decembrie, soluția ideală este să-i oferiți o Crăciuniță.

Această plantă se îngrijește ușor, iar aspectul ei aduce magia Crăciunului în orice casă. 

Denumirea de ”Crăciuniță” vine de la faptul că această floare își schimbă culoarea frunzelor, fix în perioada Crăciunului. Astfel, acestea devin roșii. Florile ei sunt extrem de mici, dar frunzele de un roșu aprins îi dau acestei plante un aspect de sărbătoare. 

Crăciunița se numește, de fapt, Euphorbia pulcherrima și mai este cunoscută și sub denumirea de Poinsettia.

Această plantă este un fel de arbust, cu frunze mari și late. După ce acestea se fac roșii, rămân așa până la începutul primăverii. Așadar, puteți să vă bucurați de roșul superb al acestei flori întreg sezonul rece. 

În trecut, aztecii considerau că această plantă are puteri vindecătoare. Astfel, foloseau Crăciunița pentru a face ceaiuri și tincturi și în acest fel reușeau să scadă febra. În toată lumea, sunt peste 100 de soiuri de Crăciunițe. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Această plantă este atât de apreciată, încât în Statele Unite ale Americii, are chiar și ziua ei, pe 12 decembrie. 

Cum se îngrijește Crăciunița

Crăcunița este o plantă extrem de ușor de întreținut. Aveți însă grijă unde o puneți atunci când o primiți. Crăciunița nu suportă să fie mutată, pentru că se va ofili. 

Nu o țineți pe balcon, pentru că nu îi place frigul. Ideală ar fi o temperatură constantă de cel puțin 15 grade. Vara o puteți scoate pe balcon, dar nu o lăsați în bătaia directă a soarelui. 

Crăciunița nu o să vă dea bătăi de cap nici când vine vorba de udat. Îi puteți pune apă și o dată pe săptămână. Fiți atenți să nu o inundați.

Excesul de apă va duce la ofilirea acestei flori. Este suficient să vă asigurați mereu că pământul din ghiveci este umed. 

Un alt aspect important este acela că această plantă are nevoie de îngrășământ.  Nu va rezista prea mult timp fără. Primăvara, după ce frunzele roșii vor cădea, lăsați planta să hiberneze. Asta înseamnă că nu îi veți pune nici îngrăsământ și nici nu o veți mai uda prea des, pentru cel puțin două luni. 

De asemenea, tundeți Crăciunița, pentru ca noile frunze care vor apărea să aibă același aspect frumos.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.