Cele mai bune smoothie-uri pe care să le faci vara, când vremea este caniculară

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 27 iul 2022, 08:20

Rețeta perfectă de smoothie, pentru zilele caniculare de vară

Sursa: unsplash.com

Smoothie-urile reprezintă varianta ideală vara, când vremea este caniculară. Iată care sunt cele mai bune rețete, pentru a prepara băuturi răcoritoare.

Vara și-a intrat în drepturi, iar uneori temperaturile pot deveni într-adevăr insuportabile. Ca să vă răcoriți imediat, apelați cu încredere la smoothie-uri. Se prepară ușor, sunt extrem de gustoase și au și vitamine.

Rețeta perfectă de smoothie, pentru zilele caniculare de vară

Cu siguranță ați gustat până acum, măcar o dată, un delicios smoothie. Este adevărat că puteți cumpăra aceste băuturi gata preparate, dar sunt mult mai bune dacă le faceți acasă, din ingredientele care vă plac.

Smoothie-urile vor fi gata în doar câteva minute, vă ajută să vă detoxifiați organismul, sunt revigorante și au foarte mulți nutrienți.

În principal, aveți nevoie de iaurt sau lapte și fructe. Bineînțeles că, în funcție de preferințele fiecăruia, se pot adăuga fulgi de ovăz sau fulgi din alte cereale, miere, zeamă de lămâie, cuburi de gheață sau migdale.

De departe, cel mai răcoritor smoothie pentru zilele mult prea călduroase de vară este cel de pepene roșu și mentă. Pepenele are în compoziție 92% apă, așa că este perfect pentru a vă hidrata. În plus, are vitamine, minerale și antioxidanți. Pepenele este benefic pentru sistemul osos și vă ajută să scăpați de kilogramele în plus.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Puneți în blender câteva bucăți de pepene roșu, fără semințe, câteva frunze proaspete de mentă, puțină miere și cuburi de gheață.

Smoothie-uri delicioase și ușor de preparat

Dacă rețeta de smoothie cu pepene roșu și mentă nu vă place, puteți încerca alte variante, care pot fi la fel de răcoritoare. De exemplu, combinați măr, castravete, miere, iaurt și gheață și veți obține un smoothie delicios.

Această băutură este plină de vitaminele A, C și B, antioxidanți, magneziu, fosfor, fier și calciu. Are doar 13 calorii la 100 de grame, așa că este ideal pentru persoanele care vor să slăbească. Merele scad colesterolul și reglează glicemia.

O altă rețetă este cea de smoothie cu pătrunjel. Combinați pătrunjelul cu mere, suc de lămâie, iaurt și gheață.

Este o băutură perfectă pentru detoxifierea organismului.

Mult mai delicios este smoothie-ul preparat din fructe de pădure. Folosiți zmeură, mure, fragi, afine și coacăze, iaurt și suc de rodie. Veți beneficia de o băutură pină de antioxidanți, care o să vă protejeze inima și o să vă ofere vitamine și minerale. Puteți încerca și o rețetă de smoothie tropical. Aveți nevoie de ananas, mango, kiwi și papaya. Tăiați fructele bucăți, le puneți în blender, adăugați iaurt și omogenizați.

Ananasul ajută sistemul imunitar și întărește oasele, mango este benefic pentru ochi și piele, iar papaya contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii și a digestiei.

 


Robi, măcinat de gelozie! Concurentul a vrut să afle neapărat ce au vorbit Patrick și Virginia la camera roșie! Iată ce răspuns neașteptat a primit din partea fostei sale iubite!