Cele mai bune softuri de editare video ale momentului | 2018

Author: Bogdan Mihai
Actualizat: 21 nov 2018, 15:47

Daca ti-ai cumparat de curand un DSLR si vrei sa il pui la treaba, poate ca ai nevoie si de un soft foarte bun pentru editarea clipurilor pe care le faci.

Cu cat iti va iesi mai bine treaba cu editarea clipurilor, cu atat vrei vrea sa devii mai bun in tot acest proces. Plus ca se pot ivi o multime de oportunitati pe parcurs, ce iti pot aduce bani frumosi in cont. 

De la nunti la party-uri private, de la scurtmetraje la clipuri pentru muzicieni care promit, toata lumea vrea sa stie pe cineva “care editeaza clipuri video bine”. Deci poate ca ar fi bine sa stii ce vrei sa ai in calculator, in cazul in care te-ai gandit sa impingi editarea video la un nivel monetizabil. 

Iata cateva programe de editare video mai mult decat potrivite pentru ce vrei tu sa obtii: 

1. Adobe After Effects

Fara nicio discutie, este unul dintre cele mai bune programe pentru editare video, oferind o gama complexa de tool-uri si extensii, ce permit un nivel avansat de procesare a imaginilor. De fapt, absolut toate solutiile din pachetul Adobe ofera raspunsuri clare la nevoile unui user, fie ca deschidem After Effects, Photoshop, Illustrator etc. Dar sa revenim la programul de editare video al celor de la Adobe. After Effects permite o viteza de randare foarte buna a clipurilor tale, dar acest beneficiu vine la pachet si cu un pret pe masura. Este unul dintre cele mai costisitoare programe de video editing de pe piata, asa ca daca esti boboc in acest domeniu, poate ca ar trebuie sa te axezi pentru inceput pe un soft mai accesibil. 

2. CyberLink PowerDirector

Deci daca abia faci primii pasi in editarea cadrelor video, ai nevoie sa stii la inceput de drum lucrurile de baza, nicidecum fineturi de nivel profesionist. In acest sens, un program precum PowerDirector este perfect pentru know-how-ul de baza. Este un soft ce nu consuma extrem de multe resurse alte calculatorului, insa nici nu este la fel de ofertant in tool-uri precum Adobe After Effects. PowerDirector iti permite totusi sa te familiarizezi destul de rapid cu modurile prin care poti aplica efecte cadrelor tale video, de la cele de tranzitie, pana la editarea fonturilor sau zoom-urile punctuale.

3. Sony Vegas

Despre Sony Vegas, doar cuvinte de lauda vin de la cei care au utilizat acest program, unii spunand chiar ca este mai practic decat programul de la punctul 1, Adobe After Effects. Aceste afirmatii nu sunt extrem de departe de adevar, avand in vedere ca Sony Vegas iti pune la dispozitie o lista intreaga de tool-uri intuitive cu care poti transforma cadrele tale in mici opere de arta. Vitezele de randare nu sunt chiar cele mai spectaculoase de pe piata, insa pentru inceput de drum, acest program este mai mult decat util. Ultimele sale versiuni accepta deja formate precum HD sau 4K, asa ca grija mare la ce soft folosesti, in cazul in care utilizezi o camera de top, cu care poti filma la super-rezolutii. 

Ok, daca am vorbit pana acum despre programele software, sa ne ocupam putin si de monitorul de pe care lucrezi. Pentru o claritate cat mai buna a imaginilor, iti recomandam un diplay ce ofera un timp de raspuns cat mai bun, ce poate sustine un format 16:9 sau 16:10, compatibilitate DVI sau DisplayPort. Nici nu trebuie sa iti cumperi un monitor nou-nout pentru a invata editare video, ci poti foarte simplu sa arunci o privire peste cateva oferte avantajoase de monitoare refurbished, pentru a gasi un echilibru extrem de avantajos intre pretul platit si utilitatea monitorului in procesul tau de invatare! 

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.