Cele mai bune SUV-uri pentru în 2021. Toate sunt capabile de off-road, dar și de drumurile cu familia

Author: Elena Padure
Actualizat: 21 iul 2022, 19:15
suv Foto(4)
Cele mai bune SUV-uri in 2021

SUV-urile sunt maşini ideale, atât pentru ieşirile în natură, cât şi pentru transportul în oraş. Iată care sunt cele mai bune modele în 2021.

Noul an aduce după sine şi dorinţa de investiţii noi. Pentru cei în căutare de o maşină nouă, SUV-urile sunt o opţiune versatilă, pentru cei ale căror buget le permite investiţia într-un astfel de vehicul. Iată ce ne așteaptă în 2021 în materie de autovehicule și care sunt cele mai bune SUV-uri în 2021.

Care sunt cele mai eficiente SUV-uri în 2021

Cele mai recomandate SUV-uri, potrivit platfrmei caroutis.com includ modelele Porsche și Mercedes-Benz Clasa G, dar şi Dacia Duster, care a venit cu o surpriză uriașă pe piața europeană când a lansat TCe 150.

1. Porsche Macan  

Porsche, compania cu sediul în Stuttgart a revitalizat acest segment când a decis lansarea modelului Macan.  “Macan” înseamnă “tigru”, într-un dialect indonezian, Denumire care se potriveşte de minune acestui model, ținând cont de modul în care arată.

SUV-ul a fost lansat în mai multe variante. Versiunea facelift oferă patru culori noi (Mamba Green, Miami Blue, Dolomite Silver și Crayon) și o bandă luminoasă LED care unește cele două stopuri, o caracteristică introdusă recent la modelele Porsche.

Interiorul lui Macan dispune de accente preluate de la modelul Porsche 911 şi a primit un ecran multimedia mai mare. Ventilațiile au fost şi ele repoziționate.

Bordul e disponibil în patru moduri de rulare: Comfort, Individual, Sport și Sport Plus.

2. Range Rover Velar

Venirea modelului Range Rover Velar pe piață a țintit locul gol lăsat între Evoque și Range Rover Sport. Aspectul intimidant ține companie un motor pe măsură: V6 diesel de 3.0 litri cu 300 de cai putere și un cuplu de 700 Nm.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

SUV-ul Range Rover Velar deţine o atmosferă premium la bord și cu o cabină high-tech. Bordul și consola centrală integrează trei ecrane mari. Velar are și veleități de off-roader. Astfeş,oferă și funcții speciale pentru terenuri grele, cum ar fi asistență la coborârea pantelor sau Terrain Response 2.

Citeste si: Scandal de pomina in trafic! A fost nevoie de interventia a sase echipaje pentru a calma spiritele

3. Mazda CX-5  

În România, Mazda CX-5 a câștigat teren fiind una dintre versiunile populare de la noi. CX-5-ul cu motor 2.2 diesel, pune la dispoziția șoferului 175 de cai putere și 420 Nm, un sistem de tracțiune integrală și o cutie automată cu șase rapoarte. Astfel, Mazda a răspuns la nevoile şoferilor, pe un segment care capătă tot mai multă putere.  

4. Jaguar I-Pace  

Mașina Anului în Europa în 2019, Jaguar I-Pace, a cucerit și titlul mondial. Este un SUV premium electric de clasă medie, cu autonomie de 480 de kilometri parcurși între două încărcări. I-Pace a reușit să atragă prin ceea ce oferă. Cele două motoare electriceasigură o putere maximă de 400 de cai putere și 696 de Newton metri. Adtfel, vehiculul asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde. I-Pace se alătură altor SUV-uri electrice premium precum iX3 de la BMW, pe EQC de la Mercedes-Benz și pe E-Tron de la Audi.

5. Volvo 

Şi cei de la Volvo au găsit formula câștigătoare prin care a intrat direct în topul SUV-urilor. Firma suedeză a crescut vânzările cu aproape 15%. Formele simple și interiorul minimalist sunt un atu al modelului de SUV de la Volvo. Maşinile lor dispun de transmisie automată și tracțiune integrală. Modelul ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6,5 secunde.

6. Mercedes Clasa G 

Mercedes-Benz Clasa G a rămas preferatul vedetelor de la Hollywood, și-a păstrat aspectul retro.

Off-roader-ul are încă semnalizatoarele pe capotă, precum modelul lansat la sfârșitul anilor ’70, o roata de rezervă pe ușa portbagajului și balamalele portierelor la vedere. Portierele se închid cu sunetul metalic specific. SUV-ul are un motor V8 și 422 de cai putere.

Citeste si: Anvelopele de iarnă – Cele mai bune echipamente de siguranță activă ale mașinii

7. Dacia Duster  

Modelul Dacia Duster TCe 150 este cel mai rapid de la constructorul român. Modelul este pus în mișcare de motorul dezvoltat de Daimler în parteneriat cu Alianța Renault-Nissan.

Citeste si: Modele BMW Alese de Soferii Romani

Este acelaşi motor ca cel de sub capota clasei compacte de la Mercedes-Benz, dar și Nissan Qashqai, și Renault Kadjar. Vehiculul dispune de 150 de cai putere și cuplu de 250 de Newton metri. Dacia Duster accelerează de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde și atinge o viteză maximă de 191 km/h.

Citeste si: Unde se găsesc seriile de șasiu la Dacia Logan. FOTO

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.