Cele mai bune tratamente pentru celulită

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 10 ian 2023, 12:04

Celulita se formează atunci când benzile fibroase, numite septe, care leagă pielea de fascia musculară subiacentă, se strâng neregulat, trag de piele și încep să se rupă, permițând grăsimii să împingă în sus și să se strângă sub forma unor denivelări, care se văd prin piele.

Dacă te întrebi cum să scapi de celulită și care este cel mai eficient tratament anticelulitic pe care îl poți urma este bine să știi ce să alegi în materie de dietă, sport și tratamente corporale.

Chiar dacă poate să apară din timpul pubertății, aceasta se agravează odată cu vârsta, astfel că vei observa că nesuferita celulită se întinde din ce in ce mai mult pe picioare, coapse, brațe și chiar abdomen, deoarece pielea își pierde elasticitatea și nu mai poate echilibra tensiunea benzilor fibroase, care cedează și permit astfel celulitei să avanseze și să se agraveze.

Industria tratamentelor pentru celulită este una uriașă, dar sunt foarte multe produse și proceduri complet ineficiente, precum: cremele și masajul anticelulitic, împachetările, suplimentele care “ard” grăsimea etc. De asemenea, faptul că slăbești, nu înseamnă că vei scăpa de celulită, deoarece aspectul de “coajă de portocală” nu are legătură cu numărul de kilograme.  Din acest motiv, liposucția chirurgicală sau tratamentele care elimină grăsimea, precum criolipoliza, nu ameliorează aspectului celulitei.

Ca să elimini celulita, trebuie să știi că ai nevoie de un plan de tratament format din mai multe proceduri cu eficiență dovedită clinic, pe care trebuie să îl respecți cu sfințenie și să îl combini, pe cât posibil, cu un stil de viață sănătos. Din păcate, nu există niciun tratament anticelulitic care să-ți ofere rezultatele la care ai visat, cât timp nu te hidratezi corespunzător, nu menții un regim de viață sănătos, în care mâncarea de tip junk food și băuturile pe bază de zahăr sunt eliminate, pe cât posibil.

Iată care sunt singurele tratamente, aprobate FDA, care îți oferă rezultate vizibile în ceea ce privește ameliorarea celulitei:

  • tratamente pe bază de radiofrecvență medicală. Ca și in cazul laserelor, puterea, gradul de personalizare și performanța fac diferența. Cele mai bune echipamente sunt: NuEra® Tight, cel mai puternic și mai eficient dispozitiv de radiofrecvență medicală din lume, VelaShape III (cel mai popular tratament pentru celulită din lume), care, pe lângă radiofrecvență, folosește și lumina infraroșie, masaj și vacuum și Venus Legacy 2.0, un dispozitiv cu un raport calitate-preț excelent.
  • tratamente pe bază de microunde (Onda Coolwaves) și unde de șoc (Shockwave BTL);
  • tratamente endermologice (LPG Cellu M6 Alliance).

Nu știi ce să alegi? Găsește o clinică specializată în tratamente pentru celulită  și care deține minimum 2 din dispozitivele menționate mai sus, ca să te asiguri că investiția ta merită pe termen lung!

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.