Cele mai căutate şi mai bine plătite meserii din România

Autor: Marina Ionescu

Iată în ce domenii se câștigă bine în România! Poți câștiga și 10.000 de lei.

Românii se plâng că nu au unde să se angajeze în țară, unii recurgând chiar la opțiunea de a pleca în străinătate. Însă, platformele de recrutare țin să îi contrazică. Iată în ce domenii se câștigă bine.

Citeste si: MAI angajează oameni fără concurs, temporar, din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina. Ce procedură trebuie să urmezi pentru a ocupa un post

Cele mai căutate şi mai bine plătite meserii din România

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în România, trebuie să știi care sunt cele mai căutate meserii. În România, mai bine de jumătate din populația care lucrează primește lunar minimul pe economie. Însă, există și domenii unde salariile pot urca.

Ei bine, în România cele mai căutate meserii la această oră sunt cele de șoferi, curieri, personal hotelier și ingineri.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Salariile au crescut cu până la 30% în unele domenii de activitate, dar şi aştepările patronilor sunt mai mari ca în pandemie.

În continuare, cel mai bine plătiţi angajaţi sunt din domeniile IT şi petrolier. 

Citeste si: O nouă lege se schimbă în România. Totul va fi diferit pentru angajatori de acum

Cele mai atractive salarii din România sunt în continuare în industria IT și de software. Un full stack developer începe de la 4000 de lei pe lună, dar odată cu acumularea de experiență, ajunge cu ușurință la 16.000

de lei.

De asemenea, cea mai bună soluție este industria petrolului și a gazelor naturale. În acest domeniu, salariul începe de la 3000 – 3500 de lei, dar ajungi cu ușurință la 10.000 de lei. Cel mai important este însă să fii un bun profesionist, să fii productiv, să-ți vezi de treabă. Nu de alta, dar specialiștii în recrutare atrag atenția asupra unui nou filtru al angajatorilor vizavi de oamenii neserioși.

”E de aşteptat ca salariile să crească în continuare, însă cresc la pachet cu nivelul de muncă şi aşteptările. În Occident se lucrează mult, se lucrează foarte serios şi sunt bine plătiţi.”, atrage atenția specialistul în recrutare George Butunoiu.