Cele mai ciudate 5 boli din lume. Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria apare la 1 din 4 milioane de oameni

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2023, 02:00

Cele mai ciudate 5 boli din lume

Sursa: PixaBay

Există diferite boli de care oamenii nu au auzit, care sunt rare și interesante în același timp, iar acestea sunt cele mai ciudate 5 boli din lume.

Bolile rare au adesea manifestări nemaiîntâlnite, pe care medicii se chinuie să le înțeleagă și chiar să le vindece, iar aceste 5 boli se numără printre cele mai ciudate din lume.

Citește și: Ce este Kraken, noua variantă de COVID-19 confirmată în România. Iată cât de periculoasă este şi care sunt simptomele

Care sunt cele mai ciudate boli din lume

Sindromul autofabricării de bere

Sindromul autofabricării de bere este cap de listă în topul celor mai ciudate boli din lume, fiind una rară și cât se poate de bizară. Cei care suferă de această afecțiune sunt beți foarte des, însă nu pentru că beau frecvent, asta pentru că propriul lor corp le produce alcool.

Cum este posibil acest lucru? Oamenii au în intestine o anumită ciupercă, pe care cei ce suferă de sindromul autofabricării de bere o au în exces, ciupercă numită și drojdie de bere.

Această ciupercă transformă carbohidrații din alimente în alcool, ce va circula prin fluxul sangvin.

Cei ce trec prin această boală rară trebuie să știe că pentru a trece peste momentele în care vă simțiți beat trebuie să aveți o dietă care să nu conțină mult zahăr și carbohidrați, dar și să aveți la îndemână medicamente antifungice.

Citește și: Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Sindromul cadavrului mergător

Sindromul cadavrului mergător mai este cunoscut și sub numele de sindromul Cotard și reprezintă o tulburare neuropsihiatrică legată de depresie. Persoanele ce suferă de acest sindrom cred că sunt moarte, că le lipsește sufletul, organele, sângele sau anumite părți ale corpului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Episoadele sindromului pot fi gestionate prin intermediul antidepresivelor, antipsihoticelor și medicamentelor anti-anxietate.

Un alt mod prin care acest sindrom să fie gestionat este printr-o serie de terapii.

Sindromul accentului străin

Cei ce se confruntă cu sindromul accentului străin trebuie să trăiască în fiecare zi și să se asculte pe ei înșiși cum reușesc să vorbească într-un accent diferit, încă de la primele ore ale zilei.

Acest sindrom poate apărea ca rezultat al unor vătămări neurologice sau al accidentelor vasculare cerebrale, însă este posibil și ca o tumoare existentă să pună presiune pe zona creierului, însă nu s-a descoperit ceva sigur.

Citește și: Primele cazuri de ”flurona” în România, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: "Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă"

Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria

Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria este o afecțiune rară prin care procesul de îmbătrânire a unei persoane este extrem de rapid, acesta putând fiind observat încă din copilărie. Apare la 1 din 4 milioane de oameni, iar din anul 1866 au fost raportate peste 131 de cazuri.

Persoanele ce suferă de acest sindrom au un aspect îmbătrânit al pielii, se confruntă cu căderea părului, pierderea vederii, dar și anomalii articulare.

Până în acest moment nu s-a descoperit un tratament pentru acest sindrom, însă în anul 2020 s-a aprobat un medicament ce poate reduce decesul din cauza acestei afecțiuni.

Pica

 

Persoanele ce au sindromul pica vor consuma anumite alimente, fără ca acestea să aibă valoare nutritivă. Aceste produse pot fi inofensive, precum gheața, dar și toxice, precum vopseaua uscată, creta, cenușa.

Această tulburare apare cel mai des la copii, femei însărcinate sau persoane cu dizabilități intelectuale, crezându-se că aceste pofte sunt semne că organismul încearcă să reînnoiască nivelurile scăzute de nutrienți.

Citește și: Alexandru Rafila, criticat dur de medicul Octavian Jurma după ce nu a vrut să declare epidemie de gripă în România: „Preferă să lase o pandemie să evolueze nestingherită”

Surse: makatimed.net.ph, incredibilia.ro 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.