Cele mai comune cauze ale scurgerilor de apă provenite de la vasul WC

Author: Oana Picerea

Vasul WC este unul dintre cele mai utilizate și necesare obiecte din orice locuință. În afară de curățarea regulată, acesta necesită și puțină întreținere în ceea ce privește funcționalitatea componentelor. O simplă scurgere este imposibil de ignorat deoarece poate provoca deteriorarea podelei sau a pereților, iar dacă aceasta are loc în interiorul vasului va determina irosirea apei și creșterea facturii la utilități.

Îți prezentăm mai jos cele mai comune cauze ale scurgerilor de apă provenite de la vasul WC. Poate fi tentant să ignori semnele, dar există motive întemeiate pentru a nu face acest lucru.

Clapeta de acționare deteriorată sau blocată

Vasul WC reține apa într-un rezervor până când apeși clapeta de acționare. După apăsare clapeta se ridică și apa curge din rezervor în vas. Atunci când clapeta revine în poziția de repaus, rezervorul se umple din nou cu apă pentru a proteja interiorul de pete și bacterii.

Deși clapetele de acționare sunt dispozitive simple, ele nu sunt indestructibile. În timp, clapeta se poate deforma, crăpa sau se poate rupe. Dacă se întâmplă acest lucru, nu mai este capabilă să controleze fluxul de apă. În consecință, apa se scurge adesea din rezervor în vas, creând un sunet de picurare. Această scurgere poate cauza creșterea facturii la apă.

De asemenea, există și situația în care clapeta de acționare este în stare bună dar nu își îndeplinește scopul în mod eficient. Adesea, clapeta se blochează în poziția deschis, permițând apei să curgă continuu din rezervor în vas. Verifică în primul rând dacă aceasta este conectată corespunzător.

Dacă este necesară înlocuirea acesteia, trebuie să știi că este disponibilă și ca piesă individuală. Pe germanquality.ro ai la dispoziție clapete WC, clapete cu odorizant, clapete de pisoar, clapete de pisoar electronice, dar și accesorii clapete.

 

Vas deteriorat

 

O cauză comună pentru scurgerea apei pe podea este deteriorarea vasului WC. Deoarece vasul este conceput pentru a reține apa, este probabil ca aceasta să se scurgă direct pe podeaua băii tale dacă există o fisură. O crăpătură dintr-un vas WC vechi din ceramică și îndelung utilizat nu va fi complet sigilată folosind chit de etanșare. Dacă orice parte structurală a vasului este crăpată și prezintă scurgeri, cel mai bine este să-l înlocuiești cu un model nou.

 

Un vas WC modern poate fi o investiție nu doar necesară, ci și avantajoasă, dacă luăm în considerare funcționalitățile de ultimă generație de care beneficiază acestea. Poți achiziționa un vas WC de la GQS German Quality și te vei bucura de calitate la cel mai înalt nivel, timp îndelungat.

 

Grohe Euro Ceramic Rimless Vas WC suspendat - GQS German Quality

Rezervor deteriorat

Apa este reținută în interiorul rezervorului pentru a umple vasul atunci când este necesar. Dacă observi apă pe podea în jurul vasului WC, este posibil ca rezervorul să fie fisurat sau spart. În timp ce materialele de etanșare pot opri temporar o scurgere, soluția pe termen lung este achiziționarea unui rezervor nou. Poți alege rezervoare încastrate sau rezervoare aparente de calitate de pe germanquality.ro.

Așadar, scurgerile cauzate de vasul WC pot părea o problemă minoră și nu se întâmplă des, dar vor duce la costuri mari dacă nu le depistezi la timp. În cel mai bun caz, îți pot crește factura la apă, iar în cel mai rău caz, pot afecta gresia și pardoseala din baie. Dacă urmărești problema până la sursă, îți poți da seama mai ușor și mai rapid cum să o remediezi.

 

 

 

 

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.