Cele mai delicioase combinaţii de umplutură pentru clătite

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 27 sep 2023, 11:07

Cele mai delicioase combinaţii de umplutură pentru clătite

Sursa: Unsplash

Clătitele reprezintă unul dintre deserturile reprezentative cu care am crescut atunci când eram mici.

Popularitatea clătitelor a crescut foarte mult în ultimii ani, fiind un desert ușor de realizat și delicios, iar combinațiile pentru umplutura acestora au devenit tot mai spectaculoase.

Citește și: Andreea Mantea a dezvăluit ce mănâncă pentru a se menține! „Să nu te îngrași, îmi spun”

Combinații delicioase de umplutură pentru clătite

Clătitele reprezintă un desert ușor de realizat, oamenii fiind foarte încântați de multitudinea de gusturi pe care o pot savura doar cu ajutorul unor combinații aparte.

Acestea pot fi atât umplute cu diferite combinații dulci, însă pot fi servite și alături de o umplutură sărată, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare rapidă.

Clătitele sunt servite adesea împreună cu o umplutură din dulceață sau gem, însă acum gospodinele își doresc să găsească cele mai speciale gusturi pe care să le împartă alături de membrii familiei. Clătitele cu mere caramelizate încep să fie preparate tot mai des în casele românilor, fiind ușor de realizat și foarte gustoase, iar pentru acestea aveam nevoie de 50 de grame de unt, 3 mere tăiate și curățate,

sirop, scorțișoară, 55 de grame de zahăr și șase linguri de smântână. 

Pentru a prepara această umplutură este necesar doar să punem pe foc o tigaie în care adăugăm jumătate din cantitatea de unt, după care adăugăm merele și scorțișoara, după care le călim 8 minute. Următorul pas este să punem în alt bol merele, după care adăugăm în tigaie cealaltă jumătate de unt, peste care adăugăm zahărul și siropul până se topește zahărul, apoi fierbe la foc mic două minute.

Adăugăm peste acesta și smântâna, alături de zahărul vanilat până se formează un sos auriu, perfect pentru o umplutură de clătite.

Pentru a realiza cele mai interesante feluri de umplutură pentru cei dragi putem să facem și clătite umplute cu miere și nuci măcinate, în cazul în care ne dorim ceva crocant și nou, altfel putem opta pentru clătitele umplute cu brânză de vaci, miere și stafide.

În cazul în care nu vă doriți să încercați ceva complet nou, însă vreți să mâncați altfel de clătite, care să nu fie umplute cu dulceață sau gem, atunci puteți alege clătitele umplute cu cremă de ciocolată, nuci și banane.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citește și: Gem de prune cu nuci. Rețeta îndrăgită a copilăriei

Cum poți să pregătești rapid aluatul pentru clătite

Clătitele sunt atât de îndrăgite tocmai pentru că sunt foarte ușor de realizat, dar și rapid de preparat. Deși aluatul clătitelor este foarte ușor de preparat există totuși probleme pe care le putem avea cu acesta, mai exact pot apărea cocoloașe atunci când le amestecăm, ce ne pot da bătăi de cap. 

Pentru o rețetă rapidă de clătite aveți nevoie de 450-500 ml lapte cu 3,5% grăsime, 300 ml apă minerală, trei ouă, 50 ml ulei vegetal, 300 de grame de făină și un praf de sare. Pentru această rețetă vom pune toate ingredientele enumerate mai sus într-un bol, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm pentru a nu avea parte de cocoloașe în aluat. Putem păstra 50 de ml de lapte pentru a adăuga dacă este necesar, după care putem începe să facem desertul copilăriei.

Citește și: Dulceață de căpșuni: Rețeta bunicii. Ce trebuie să pui ca să nu se zaharisească

 

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?