Popularitatea clătitelor a crescut foarte mult în ultimii ani, fiind un desert ușor de realizat și delicios, iar combinațiile pentru umplutura acestora au devenit tot mai spectaculoase.
Citește și: Andreea Mantea a dezvăluit ce mănâncă pentru a se menține! „Să nu te îngrași, îmi spun”
Combinații delicioase de umplutură pentru clătite
Clătitele reprezintă un desert ușor de realizat, oamenii fiind foarte încântați de multitudinea de gusturi pe care o pot savura doar cu ajutorul unor combinații aparte. Acestea pot fi atât umplute cu diferite combinații dulci, însă pot fi servite și alături de o umplutură sărată, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare rapidă.
Clătitele sunt servite adesea împreună cu o umplutură din dulceață sau gem, însă acum gospodinele își doresc să găsească cele mai speciale gusturi pe care să le împartă alături de membrii familiei.
Pentru a prepara această umplutură este necesar doar să punem pe foc o tigaie în care adăugăm jumătate din cantitatea de unt, după care adăugăm merele și scorțișoara, după care le călim 8 minute.
Pentru a realiza cele mai interesante feluri de umplutură pentru cei dragi putem să facem și clătite umplute cu miere și nuci măcinate, în cazul în care ne dorim ceva crocant și nou, altfel putem opta pentru clătitele umplute cu brânză de
Citește și: Gem de prune cu nuci. Rețeta îndrăgită a copilăriei
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Cum poți să pregătești rapid aluatul pentru clătite
Clătitele sunt atât de îndrăgite tocmai pentru că sunt foarte ușor de realizat, dar și rapid de preparat. Deși aluatul clătitelor este foarte ușor de preparat există totuși probleme pe care le putem avea cu acesta, mai exact pot apărea cocoloașe atunci când le amestecăm, ce ne pot da bătăi de cap.
Pentru o rețetă rapidă de clătite aveți nevoie de 450-500 ml lapte cu 3,5% grăsime, 300 ml apă minerală, trei ouă, 50 ml ulei vegetal, 300 de grame de făină și un praf de sare. Pentru această rețetă vom pune toate ingredientele enumerate mai sus într-un bol, iar cu ajutorul unui blender vertical mixăm pentru a nu avea parte de cocoloașe în aluat. Putem păstra 50 de ml de lapte pentru a adăuga dacă este necesar, după care putem începe să facem desertul copilăriei.
Citește și: Dulceață de căpșuni: Rețeta bunicii. Ce trebuie să pui ca să nu se zaharisească