Cele mai delicioase rețete de post cu spanac. Postul Paștelui se ține pentru o perioadă de 40 de zile, iar creștinii trebuie să își arate milostenia și grija spirituală prin renunțarea produselor ce provin de la animale, dar și preparatelor ce le conțin.
Citește și: Minivacanță în aprilie 2023: De câte zile libere se bucură românii în perioada sărbătorilor de Paște?
Trei feluri de mâncare ce conțin spanac
Spanacul este un aliment apreciat de foarte mulți oameni, acesta aduce numeroase beneficii organismului, având proprietăți nutritive. Acest aliment este plin de nutrimente și vitamine, mai exact acesta este bogat în potasiu, magneziu, zinc, fier, calciu și este și o sursă de vitamina A, vitamina B6, vitamina C și vitamina K. Iată trei rețete pe care le puteți încerca cu ocazia Postului Paștelui.
Mâncare de spanac de post, cu cartofi
Ingrediente:
- 6 cartofi
- două kilograme de spanac
- două cepe
- 2-3 căței de usturoi
- un ardei verde
- sare
- piper
- 3-4 linguri de ulei de măsline
- două-trei roșii
Mod de preparare:
Cartofii se spală după care se pun la fiert într-o apă cu sare, după care se scot și se taie în cubulețe. După ce am terminat cu cartofii, trebuie să ne ocupăm de spanac, așa că trebuie să îl curățăm foarte bine, urmând ca după spălare să fie puși într-o apă fiartă cu sare. Spanacul va fi scos după câteva minute și lăsat la scurs.
Urătorul pas pe care trebuie să îl facem este să curățăm ceapa, usturoiul şi ardeii, îi tăiem rondele după care îl tragem la tigaia încălzită până își scad volumul. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, spanacul şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Singurul lucru pe care trebuie să îl mai facem este să îl asezonăm cu puțină sare și piper, după gust, iar alături de această mâncare putem pune și câteva felii de roșii.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Citește și: Floriile 2023: Tradiția care îți aduce noroc în această perioadă a anului
Rețetă de spanac cu orez
Ingrediente:
- două kilograme de spanac
- sare
- piper
- 300 de grame de orez
- două linguri pastă de roșii
- boia dulce de ardei
- 3-4 linguri ulei
- o legătură ceapă
Mod de preparare:
Primul pas pe care îl avem de făcut este să punem la fiert o oală cu apă, în care să presărăm și puțină sare, iar după ce spălăm foarte bine spanacul, acesta se va pune la fiert pentru 20 de minute. După ce a fiert, se strecoară într-o sită şi se lasă să se scurgă de zeama în care a fiert, însă trebuie să păstrăm o cană din acea apă pentru sos.
Urătorul element al preparatului pe care îl pregătim este orezul pe care îl alegem și îl spălăm foarte bine. Pasul următor este să tăiem o ceapă, element pe care îl vom pune într-o tigaie cu puţin ulei şi se lasă la călit câteva minute. Se adaugă orezul, sarea şi puţin piper şi apă şi se lasă să fiarbă.
Când totul este aproape gata se adaugă și spanacul, urmând să îl punem la cuptor pentru câteva minute. Acest preparat poate fi însoțit de pastă de roșii sau legume murate.
Supă cremă de spanac
Ingrediente:
- 1 kg de spanac
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Această rețetă este perfectă pentru momentele în care nu aveți foarte mult timp de gătit sau vreți ceva mau ușor, dar totuși sățios. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să curățăm și spălăm spanacul, urmând să îl punem la fiert alături de ceapa tăiată în bucăţi, usturoi şi condimente.
După ce s-au fiert legumele, scurgem apa, dar nu o aruncăm, după care se dau prin blender. Adăugăm apă până în momentul în care avem consistența dorită.
Citește și: Săptămâna Patimilor 2023: Ce sunt Deniile și ce reprezintă fiecare zi din Săptămâna Mare?
Sursa: libertatea.ro