Cele mai fericite broscute din lume traiesc la Otopeni! Pentru confortul lor, autoritatile au investit in jur de 7 milioane de euro

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 03:43

Si sa nu va imaginati ca e vorba de cine stie ce fonduri europene pentru protejarea animalelor amfibii! La inceput, scopul uriasei investitii a fost cu totul si cu totul altul.

Bazinele olimpice, care in proiect arata de-ti vine sa nu mai iesi din ele, sunt, in realitate niste gropi pline cu apa de ploaie inverzita de trecerea timpului... Mediul perfect pentru broaste si mormoloci.

Primaria Otopeni a pus la dispozitie  un teren de doua hectare pentru acest proiect. Dupa ce o firma a castigat licitatia s-a si apucat de treaba. Insa, lucrarile au fost facute numai pana la cota zero.

In holul primariei, troneaza maiestuos macheta. Proiectul cuprinde o suprafata construita de aproximativ 14 mii de metri patrati si peste doua mii de locuri pentru spectatori.  Bazinele ce fac parte din complex sunt acoperite in totalitate, ceea ce permite folosirea lor de catre sportivi si public pe tot parcursul anului, activitatea nefiind afectata de vremea rea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Deocamdata mai avem de asteptat pana cand macheta va deveni realitate.

Nimeni, insa, nu stie precis  cata vreme.
Începând cu anul 2011, bugetul alocat anual pentru Programul Bazine de înot a fost diminuat semnificativ, devenind insuficient pentru finantarea si finalizarea tuturor obiectivelor aflate în lucru.

Constructia Complexului Olimpic de Natatie Otopeni a inceput in 2009. In 2011 ar fi trebuit ca aici sa functioneze cel mai mare centru de natatie din Romania, care sa asigure spatiile necesare desfasurarii oricaror competitii sportive de acest gen.

Potrivit oficialilor primariei Otopeni, costul proiectului se ridica la aproximativ 26 de milioane de euro iar pana acum ar fi fost investit un procent de aproximativ 30% din intreaga suma…

 

Taguri: