Cele mai frecvente greşeli pe care le facem atunci când ne decorăm casa

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 10:15

Entuziasmul de a decora o casă nouă, ori de a redecora locul în care stăm este, de cele mai multe ori, unul mare.

Asta şi pentru că, pentru majoritatea, schimbările de acest fel ne ajută din punct de vedere psihic. Însă putem pica în numeroase capcane, din cauza cărora efectul să fie unul inestetic, ori să nu ofere utilitate.

Iată care sunt principalele greşeli pe care le facem în decorarea locuinţei:

1)      Să neglijezi sistemul de iluminat

O casă în care luminile nu sunt aşezate corect, ori sunt insuficiente, poate să se transforme într-o casă neplăcută, cu atmosferă obositoare.

Încearcă să foloseşti cât mai multe lumini calde, lămpi sau lustre care dispersează plăcut lumina, şi nu spoturi puternice, care, pe lângă faptul că obosesc ochiul, se vor arde şi destul de repede.

2)      Să dispui toată mobila pe un perete

Multă lume are obiceiul să se ghideze după cel mai mare perete atunci când începe să decoreze o camera, de care să lipească toată biblioteca, ori canapeaua, fotoliile şi toate tablourile.

În realitate, asta va provoca un dezechilibru vizual.

3)      Să alegi un parchet nepotrivit

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Chiar dacă îţi place foarte mult un model de parchet, s-ar putea ca el să nu se potrivească în locuinţa ta, din mai multe motive.

Unul ar fi că, poate, nuanţa este prea închisă pentru luminozitatea camerei – riscul fiind ca totul să pară prea întunecat. O altă posbilitate ar fi ca parchetul să fie prea lucios şi alunecos, ori să nu se potrivească, pur şi simplu, cu mobila. Dacă eşti, totuşi, în dubii, poţi să cauţi parchetul potrivit pe Arabesque.ro, unde poţi primi consultanţă chiar prin telefon.

4)      Să foloseşti prea multe culori tari

Atunci când locuieşti la apartament, spre exemplu, este foarte posibil să nu ai camere mari.

Dacă decizi să îţi vopseşti dormitorul în albastru închis, spre exemplu, rezultatul va fi unul obositor, deoarece atmosfera va fi una încărcată. Atunci când camerele sunt mici, rezumă-te la un singur perete colorat, spre exemplu.

5)      Să nu calculezi bine spaţiile

O greşeală foarte mare este să nu calculezi foarte bine spaţiul în care vei muta mobila. Dacă nu te pricepi la aproximări, s-ar putea să te trezeşti cu camere extrem de aglomerate, în care nu vei putea să te mişti.

Încearcă să calculezi cât mai pragmatic totul, înainte de cumpărarea oricărui obiect de mobilier.