CELE MAI FRECVENTE INTREBARI DESPRE EPILAREA DEFINITIVA

Author: Oana Picerea

Epilarea definitiva este un tratament la care apeleaza atat persoanele publice din Romania, cat si oameni de toate varstele, de la adolescenti complexati de parul nedorit in exces, la doamne in etate care vor sa scape de parul facial, de exemplu.

Am aflat de la Georgiana Mutescu, specialist estetica la  Nomasvello, cea mai mare retea de clinici specializate in epilare definitiva, ce intrebari  adreseaza cel mai des romanii care isi doresc sa inceapa acest tratament.

1.In ce consta procedura de epilare definitiva?

Epilarea definitiva este un tratament cosmetic realizat in centrele Nomasvello cu tehnologiile laser dioda si IPL (lumina intens pulsata), prin care se elimina parul nedorit cu ajutorul luminii. Lumina laser sau intens pulsata conduce la deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dauna țesuturile adiacente. Melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldura, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul. Eliminând aceste celule, părul cade la un interval de 10-15 zile de la tratament. Vestea buna este ca inca de la prima ședință circa 30% din firele de păr vor dispărea. 

2. Pe ce zone ale corpului se poate realiza? Ce zone nu se pot trata?

Epilarea definitiva se poate realiza pe oricare zone ale corpului cu pilozitate nedorita, cu exceptia zonei ochilor, a urechilor, a scalpului si a scrot-ului, in cazul domnilor. In plus, in centrele Nomasvello epilarea definitiva cu laser dioda nu se realizeaza pe zona fetei, zona care este tratata prin folosirea tehnologiei IPL.

Cele mai des solicitate zone sunt picioarele si inghinalul, in cazul doamnelor si pieptul si axilele, in cazul domnilor.

3. Este dureroasa epilarea definitiva?

Protocolul de lucru patentat de centrele Nomasvello asigura o epilare definitiva fara durere si fara disconfort. Zona tratata este amortita cu benzi reci de gheata in cazul pielii nebronzate, respectiv cu un gel conductor, in cazul pielii bronzate sau tratate cu laserul dioda. Ulterior, se stabileste intensitatea flash-urilor luminoase in functie de gradul de suportabilitate al fiecarui client si respectand anumiti parametri de lucru. Astfel,  tratamentul va fi eficient si va distruge foliculii pilosi fara a implica durere pentru client. Acesta va resimti doar o caldura la nivelul zonei tratate si cel mult o senzatie similara cu ciupitura de elastic.

4. Cate sedinte sunt necesare pentru a obtine rezultate optime?

Un tratament complet  de epilare definitiva implica efectuarea a 8-12 sedinte, programate astfel: primele 4 la interval de 30-45 zilei fiecare si urmatoarele la 6-8-12 saptamani, in functie de ritmul de crestere a firelor de par. 

Dupa finalizarea tratamentului se va efectua doar o sedinta de intretinere la 6-12 luni, pentru mentinerea rezultatului si eliminarea oricaror fire de par aparute intre timp.

5. Ce factori pot impacta rezultele tratamentului?

Eficienta si durata tratamentului difera de la persoana la persoana si depind de culoarea pielii si a parului fiecarui client (de fototip), dar si de zona tratata, de varsta, de statusul hormonal si de sexul clientului (barbatii au nevoie de mai multe sedinte de fotoepilare). Cele mai bune rezultate le obtin persoanele cu pielea alba si parul negru si gros, insa epilarea definitiva este eficienta si in cazul celorlalte fototipuri. Majoritatea romanilor se incadreaza in fototipul ideal pentru epilare definitiva, de aceea acest tratament a crescut rapid in popularitate. 

Pentru a obtine rezultate optime, este esential ca fiecare client sa respecte recomandarile date de specialisti inainte si dupa tratament.

 6. Ce reguli trebuie urmate daca incepem epilarea definitiva?

Inaintea fiecarei sedinte de epilare definitiva clientii sunt informati ca este necesar sa respecte urmatoarele recomandari pentru a avea rezultate optime:

Nu  vor consuma medicamente, mai ales antibiotice, care ii pot face fotosensibili

Nu se vor expune la soare cu minimum 3 zile inainte de sedinta

Nu isi vor smulge parul cu cel putin 3 saptamani inainte de programare; pentru eliminarea firelor de par se vor folosi doar lama de ras sau crema depilatoare

Ulterior fiecarei sedinte efectuate se vor evita pentru 48 ore dusurile fierbinti, mersul la sala, la sauna, purtarea de haine stramte si expunerea la soare pentru circa 3 zile post-tratament.

7. Exista si anumite contraindicatii? 

Tratamentul de epilare definitiva se poate realiza doar pe pielea sanatoasa, de aceea nu este indicat persoanelor care sufera de boli de piele sau de alergii la soare. Mai mult, acest tratament nu se efectueaza in timpul sarcinii si al alaptarii si nici in zonele cu tatuaje, care sunt acoperite in timpul procedurii cu creion alb si cu plasturi medicinali.

8. Parul nedorit dispare pentru totdeauna?

Foliculii distrusi dispar pentru totdeauna, insa organismul uman este viu si poate da nastere altor noi foliculi pe parcursul vietii. Din acest motiv, se recomanda sedinte anuale de intretinere a rezultatului tratamentului. La sfârșitul tratamentului părul va fi eliminat în proporție de pana la 90%. Firele de par ramase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile.

9. Care sunt principalele beneficii ale acestui tratament?

Tratamentul de epilare definitiva nu elimina doar pilozitatea nedorita, ci si foliculita, infectia inestetica a foliculului pilos, care poate cauza iritatii si mancarimi la nivelul pielii. Majoritatea clientelor vin in centrele Nomasvello pentru ca sufera de foliculita si pentru ca au parul negru, aspru si gros, astfel ca, indiferent de metoda clasica de epilare folosita, nu reusesc sa obtina o piele catifelata. 

 

   Pe termen lung epilarea definitiva din centrele Nomasvello este mai avantajoasa ca pret decat epilarea clasica, fiind nevoie de circa 8-12 sedinte efectuate lunar sau la circa 8 saptamani pentru a scapa definitiv de aceasta problema spinoasa. 

Clientii nu economisesc doar bani, dar si timp pretios si energie, avand in vedere ritmul alert in care ne desfasuram activitatile zilnice. In plus, primesc atat sanatate, cat si frumusete, obtinand o piele perfecta, care este cartea de vizita a fiecarei persoane si care trebuie ingrijita corespunzator.

Ne place sa spunem ca frumusetea se ingrijeste! 

Invitam romanii sa se convinga de eficienta epilarii definitive, printr-o testare gratuita a tratamentului, oferita de centrele Nomasvello tuturor persoanelor interesate.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.