Cele mai frumoase destinații de concediu pentru vara anului 2024

Autor: Bianca Vidoi

Locații de vis pentru concediul de vară al anului 2024

Sursa: Unsplash

Ne aflăm deja în luna aprilie, iar românii încep pregătirile pentru perioada concediului de vară a anului 2024, iar acestea sunt cele mai frumoase destinații.

Românii încep deja pregătirile pentru perioada concediilor de vară pentru anul 2024, astfel încât să găsească cele mai avantajoase oferte în cele mai frumoase destinații. Oamenii își doresc să profite tot mai mult de timpul lor liber și să descopere noi locații de vis, în care să poată experimenta noi activități, să învețe despre noi culturi și să se bucure de bucătăria tradițională.

Cele mai frumoase destinații de concediu pentru vara anului 2024

Vara se apropie cu pași repezi, iar românii nu își doresc să fie nepregătiți, astfel încât își organizează zilele de concediu încă de acum pentru a profita la maxim ce perioada verii. De altfel, românii caută cele mai frumoase locații, alături de cele mai bune oferte care să includă cazarea, transportul, dar și atracțiile turistice. Iată care sunt cele mai frumoase destinații de concediu pentru vara anului 2024, dar și care sunt destinațiile aflate în topul românilor.

1. Roma, Italia

Capitala Italiei este una dintre primele orașe aflate în topul românilor pentru concediul de vară, ajunând astfel să fie un oraș minunat și interesant pentru cei ce îl vizitează prima oară, dar și plin de amintiri pentru oamenii ce aleg să revină în Roma. Românii se pot bucura de peisaje neașteptate în Roma, iar atracțiile turistice ce împânzesc orașul vor face acest concediu unul de neuitat.

Colosseumul din Roma, Panteonul, Piața Veneția, Fontana di Trevi sau Capela Sixtină sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteți admira în Roma. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

2. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai devine o destinație tot mai apreciată de români, iar peisajele de care aceștia se pot bucura în concediu sunt absolut superbe. Ca și plus, Dubai are aeroportul aproape de oraș, așa că dacă nu vă doriți să stați foarte mult în acest oraș, puteți să vă bucurați de el în timpul în care faceți o escală spre o altă destinație.

Acest oraș este apreciat pentru temperaturile ridicate de pe parcursul anului, dar și pentru plajele cu nisip fin, însă acesta este inedit pentru românii ce își doresc să încerce tot felul de activități care să le crească adrenalina. Vizitatorii pot face snorkeling sau kite-surfing în valurile azurii ale mării sau pot conduce mașini de teren prin dunele cu nisip.

Citește și: Îți place să mergi cu cortul? Iată 2 locuri în care nu ai voie să campezi

3. Milos, Grecia

Insula Milos este tot mai căutată de către români, în special pentru plaja Sarakiniko, ce are un aspect neobișnuit și totul ce atrage mii de turiști anual. Formațiunile de piatră albă formează un frumos contrast cu valurile azurii te face să te simți ca într-un film romantic în care ești personajul principal. În jurul plajelor spectaculoase din Grecia se află impunătoarele formațiuni ce s-au format în urmă cu 90.000 de ani, când a avut loc ultima erupție a celor doi vulcani. 

În cazul în care nu vă doriți să petreceți tot timpul pe plajă, atunci puteți merge să descoperiți satele tradiționale, precum Klima, Mandrakia și Fyropotamos, acolo unde puteți observa așa-numitele „syrmata”, ce sunt atracții turistice ale acestor zone. 

4. Gran Canaria, Spania

Spania nu poate să lipsească de pe lista destinațiilor pentru concediul de vară al anului 2024, iar Gran Canaria este una dintre cele mai apreciate locații pentru vara acestui an. Gran Canaria este cunoscută pentru peisajele fantastice pe care le spune la dispoziție turiștilor, iar Dunas de Maspalomas se află pe lista preferințelor. Valurile formate de nisip în acest loc te fac să te transpui într-o lume de basm pe care trebuie să o experimentați în anul 2024.

Farul din Maspalomas trebuie și acesta vizitat odată ce ați ajuns în Gran Canaria, reprezentând un simbol al acestui loc, de unde puteți observa un peisaj de vis asupra coastei sudice. Puerto de Mogán este cunoscut și sub denumirea de „Micul Veneția al Canarelor”, iar acest loc îți va oferi o perspectivă aparte asupra caselor pitorești și a locurilor de poveste ce îl înconjoară.