Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru 2023 pe care să le vezi în decembrie

Autor: Bianca Vidoi

Filme de Crăciun care o să capteze atenția întregii familii

Sursa: freepik

Mai sunt 10 zile până la Crăciun, iar pasionații producțiilor cinematografice caută cele mai frumoase filme pentru această sărbătoare apreciată.

Temperaturile scad, iar târgurile de Crăciun din țară emană o atmosferă pe care oamenii  o așteaptă luni la rând. Crăciunul reprezintă o temă pe care regizorii o folosesc adesea în producțiile cinematografice, iar bradul de Crăciun, turta dulce, ciocolata caldă și iubirea din sezonul rece sunt elemente ce nu lipsesc din filme. Iată care sunt cele mai frumoase filme de Crăciun pentru luna decembrie a anului 2023.

Cele mai frumoase filme de Crăciun pentru anul 2023

Crăciunul se apropie, iar oamenii încep să își facă tot mai mult timp liber pentru a se bucura de sărbătorile de iarnă alături de familie, iar cum temperaturile scad, aceste activități se desfășoară adesea în interiorul casei. Un remediu foarte bun pentru vremea rece de afară îl reprezintă filmele, iar vizionarea peliculelor de Crăciun, alături de oamenii dragi și o ciocolată caldă este tot ce aveți nevoie pentru a profita din plin de sărbători.

A Christmas Carol

Filmul bazat pe o poveste scrisă de Charles Dickens pune în plan un bătrân zgârcit ce este nevoit să se întâlnească cu fantomele Crăciunului trecut, prezent și viitor menite să îi înmoaie inima și să îl ajute să realizeze că viața trăită în ură nu este una prielnică. Ebenezer Scrooge este un renumit om de afaceri ce refuză orice implicare în petrecerea de Crăciun a nepotului său chiar atunci când acesta îi trimite o invitație specială.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Care este cel mai frumos târg de Crăciun din Europa? Turiștii au fost cei care au clasat târgul pe primul loc în preferințe

În acea seară Scrooge este vizitat de fantoma fostului lui partener, Jacob Marley care este legat cu lanțuri și îl avertizează pe Ebenezer că soarta lui va fi mult mai aprigă dacă nu își schimbă comportamentul. Jim Carrey, care îl joacă pe Scrooge, apare apoi sub forma fantomelor Crăciunului și de aici pornește adevărata acțiune a filmului ce i-a impresionat pe mulți de-a lungul timpului.

Love Actually

Filmul se desfășoară pe parcursul celor cinci săptămâni ce precedă Crăciunul și prezintă multiple povești de dragoste și modurile dificile în care Londonezii navighează patimile iubirii. Soția lui Daniel sfârșește tragic și îl lasă pe acesta singur să aibă grijă de fiul lor adolescent cu care Daniel are mult de lucru. O altă poveste este cea a lui Juliet și Peter care abia ce s-au căsătorit, însă Juliet trăiește cu impresia ca prietenul cel mai bun al lui Peter, Mark, o urăște.

Iar oamenii din afară cred ca acesta este îndrăgostit de Peter și este gelos pe Juliet. Aceste caractere trebuie să găsească un mod de a-și rezolva problemele în timp pentru sărbători, alături de multe alte personaje și multe alte povești fie amuzante, fie tragice din acest film de Crăciun.

How the Grinch Stole Christmas

Povestea scrisă de Dr. Seuss ia amploare în acest film în care Jim Carrey îl interpretează pe Grinch, un spiriduș cu inima de gheață ce disprețuiește Crăciunul. Un film realizat inițial in format animat pentru o difuzare specială la televizor, dar care a fost atât de iubit încât a fost

realizată și ecranizarea sub format live action. Grinch ajunge să se împrietenească cu Cindy Lou Who, o micuță din orașul Whoville ce ajunge să îl învețe pe Grinch adevărata magie a Crăciunului.

Citește și: Cele mai frumoase modele de unghii pentru Crăciun în 2023

Bad Santa

Un film ce spune povestea a doi hoți ce dau o tură prin magazine îmbrăcați în Moș Crăciun și elful acestuia. Willie și Marcus sunt obișnuiți cu joaca de-a escrocii, însă problemele lui Willie când vine vorba de alcool și femei se dovedesc a fi o problemă pentru duo-ul dinamic. Planul lor simplu de a jefui toate magazinele se dovedește a fi dificil atunci când dau nas în nas cu un copil de 8 ani ce încearcă să îi învețe adevărata semnificație a Crăciunului. Această comedie de Crăciun este perfectă pentru adulții ce s-au plictisit de obișnuitul Home Alone și vor ceva ce combină acțiunea, râsul și spiritul sărbătorilor.