Cele mai frumoase flori din lume

Author: Oana Iosif

În întreaga lume exista în momentul actual mai mult de două sute de mii de specii de flori, fiecare dintre ele impresionand printr-o nuanță aparte, o forma deosebita, un parfum minunat sau prin alte caracteristici ce le fac sa fie unice. Cu toate acestea, efermitatea este trasatura comuna a tuturor florilor, iar frumusetea lor devine cu atât mai prețioasă atunci cand știi ca nu durează mai mult de cateva zile sau saptamani.

Cum frumusețea stă doar în ochii privitorului, astăzi îți vom prezenta un top 10 al celor mai apreciate flori din lume. Cu siguranța acesta se va ajuta sa alegi florile potrivite atunci cand vei vrea sa faci cadou buchete de flori online.

Laleaua

Laleaua este o floare originara din Persia si a început sa cucereasca grădinile Occidentului în a doua jumătate a secolului XVI. Aceasta a capatat o popularitate extraordinara si a fost considerate un etalon al bunului gust, spre exemplu o grădină

cu lalele reprezenta cel mai înalt statut social. Oamenii erau dispuși să plătească prețuri gigancie pentru bulbii acesteia, iar asta a fost doar începutul unor situații cel puțin neobișnuite.

Astăzi, lalelele sunt flori disponibile într-o mare variateta de forme, culori si marimi si reprezinta in continuare o prezenta fermecătoare în orice buchet de flori.

Nufărul

Nufarul este o planta perena care crește în Bălți, lacuri sau ape cu curgere lentă. Acesta își pastreaza radacinile bine infipte in solurile maloase, în timp de florile ies la suprafață incantat publicul larg cu o explozie de culoare. Combinatia dintre corola în forma de stea, în nuanțe variate de alb imaculat, galben pal, roz, piersica sau roșu și frunzele de un verde intens este unică.

Dalia

Dalia este originara din America Centrala si a fost folosita de vechii azteci drept sursă de hrană deoarece consumau tuberculii plantei. Odată cu începe secolului al XVIII-lea, europenii au început sa aprecieze daliile mai mult pentru aspectul lor, decât pentru gust. În epoca Victoriana, dalia devenise obligatorie în buchetele somptuoase.

În prezent exista o mare diversitate de soiuri, cu corola simpla, aplatizata sau cu un aspect de pompom. Dalia este o mare iubitoare al solului cu nivel ridicat de humus și înflorește pentru o perioada indelungata de timp.

Orhideea

Orhideea este o floare care se cultiva pe scara largă, datorită frumuseții ei unice. Aceasta se face foarte ușor îndrăgită și remarcată, datorită inflorescentelor delicate, în toate culorile curcubeului. Pentru o creștere si dezvoltare armonioasa, orhideea are nevoie de căldură și umiditate, dar trebuie ferită de razele directe ale soarelui.

Trandafirul

Cunoscut și apreciat încă din cele mai vechi timpuri, trandafirul considerat și floarea iubirii, este apreciat nu numai pentru aspectul inedit și frumusețea aparte, ci și pentru parfumul specific. Aceste se găsește într-o mare varietate cromatică și are puterea de a aduce zambetul pe fata oricărui om.

Admirate dintotdeauna și folosite fie ca mijloace de înfrumusețare, instrumente ritualice, medicamente sau limbaj secret de comunicare, florile sunt și astazi nelipsite din viata noastra, fiind partase si marcand momentele importante ale vietii.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.