Cele Mai Frumoase Jocuri si Jucarii Educative Pentru Copii

Author: O.P.
Actualizat: 15 iul 2020, 11:49

Intr-o perioada in care micutul tau isi petrece tot mai mult timp in casa, in calitate de parinte trebuie sa devii un pic mai creativ atunci cand vine vorba de educarea lui. Jocurile si jucariile educative reprezinta o modalitate ingenioasa de a-i capta si mentine atentia copiilor, de a-I ajuta sa invete lucruri noi si in acelasi timp de a contribui la dezvoltarea diverselor abilitati. In plus, cadourile oferite fara ocazie sunt cele mai frumoase.

Jocurile educative pentru copii pot fi de mai multe feluri: matematice, lingvistice, puzzle-uri, recreative, cu sunete, de memorie, de strategie, de constructie, de observare si asociere, manipulare si dexteritate. Orice forma de joc ai alege, copilul va ramane incantat si va intelege ca invatatul nu trebuie sa fie plictisitor.

Un set ce combina asamblatul cu pictura este Jocul de asamblare din lemn - Sagrada Familia Barcelona. In prima etapa, copilul va trebui sa construiasca, iar in etapa a doua sa picteze piesele folosind culorile sale preferate, care sunt incluse in set impreuna cu pensula. Jocul contribuie la dezvoltarea creativitatii, stimuleaza gândirea logica, antreneaza rabdarea si dezvolta motricitatea fina.

Loto cu animale este un joc pentru copii ce educa si distreaza si care poate implica intreaga familie. Regula jocului consta in asocierea anumitor imagini dupa un anumit criteriu. Astfel, copilul invata sa faca primele asocieri de imagini cu animale. In acelasi timp, il ajuta sa isi exerseze memoria si atentia. 

Distreaza-l pe copilul tau cu ajutorul cuburilor XL Amesteca si potriveste - o jucarie educativa sub forma de cuburi. Odata combinate corect, cuburile se vor transforma in animale amuzante. Aceasta activitate ajuta la dezvoltarea dexteritatii manuale, coordonarii ochi-mana si a perceptiei vizuala.

Daca micutul tau este fanul jucariilor educative cu sunete, iti recomandam cartea interactiva FERMA. Modul de joc este foarte simplu: se apasa tastele pentru a auzi sunetele animalelor de ferma, apoi pot fi citite povestile ce le descriu. Cartea este in limba engleza, asadar un avantaj pentru copiii ce vor sa exerseze o limba straina, si are 10 pagini.

Pentru dezvoltarea memoriei poti alege jocul de memorie sub forma de cutie cu sunete. Initial se agita fiecare piesa, se asculta sunetele produse, apoi copilul trebuie sa gaseasca sunetul potrivit. Poate fi jucat individual, in 4 copii sau mai multi. Jocul promoveaza dezvoltarea simtului auzului si recunoasterea sunetului.

In cazul iubitorilor de jocuri cu operatii aritmetice opteaza pentru setul matematic format din 216 carduri. Acesta il ajuta pe copii sa-si formeze si sa-si testeze diverse abilitati matematice, dezvolta gândirea logica, rezolvarea de probleme si cunostinte matematice elementare.

Daca esti in cautarea unor jucarii educative Montessori, iti recomandam jocul de asociere Eu ating. Scopul jocului este de a stimula simtul atingerii prin reconstituirea inghetatelor italiene cu aceeasi textura. In cazul jocului Eu miros, creat dupa aceeasi pedagogie, copilul isi va dezvolta simtul mirosului intrucat scopul este de a reconstitui patru cupe de inghetata cu aceeasi aroma.

Toate aceste jocuri educative, dar si alte zeci de variante pot fi gasite pe site-ul EdituraDiana.ro, mereu la dispozitia parintilor, bunicilor si profesorilor. Indiferent de varsta copilului tau, vei reusi sa gasesti o jucarie sau un joc potrivit. Spor la jucat!

 

 


Penultimul episod al serialului „Vinovați de Iubire” este difuzat la data de 19 septembrie 2024. Urmărește episodul 53 al serialului “Vinovați de iubire” online live, în această seară.