Cele mai frumoase locuri din Thassos pe care să le vizitezi, dacă mergi vara asta în Grecia

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 11 iun 2021, 10:27

Thassos este, fără îndoială, una dintre cele mai vizitate insule din Grecia. Iată ce puteți face pe Insula de Smarald, dacă ajungeți în această vară acolo.

Thassos a devenit, în ultimii ani, una dintre atracțiile principale ale românilor, când vine vorba de un concediu în Grecia. Asta și pentru că este cea mai apropiată insulă de România. Se poate ajunge cu mașina personală, în doar câteva ore. Dacă aveți în plan să aungeți în această vară pe Insula de Smarald, noi vă recomandăm câteva atracții turistice, care o să vă încânte, cu siguranță. 

Thassos, cel mai apropiat paradis 

Dacă ați fost până acum, măcar o dată în Grecia, atunci cu siguranță v-ați îndrăgostit de apele turcoaz, de nisipurile fine, de tavernele unde se servesc cele mai bune mâncăruri autentice, dar și de ospitalitatea grecilor. 

Din România, cel mai repede se ajunge în Thassos, dintre toate insulele grecești. Puteți să parcurgeți acest drum cu mașina, în aproximativ 7-8 ore, în funcție și de câte opriri faceți pe traseu. 

Cel mai scurt drum spre Thassos este cel care trece prin vama Makaza. Iată principalele repere, dacă vreți să urmați acest traseu: Centura București – Giurgiu-Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Gurkovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Haskovo – Kardzali – Makaza – Komotini – Keramoti Ferry Dock– Thassos.

Odată ajunși pe superba Insulă de Smarald, așa cum mai este denumită Thassos, primul lucru pe care veți dori să-l faceți va fi, cu siguranță, o baie în apele cristaline ale insulei. 

De asemenea, trebuie neapărat să stați la o tavernă, unde să beți un frappe delicios și să savurați o mâncare tradițională. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Ce vizităm în Thassos

Dacă nu sunteți genul care preferă să stea toată ziua la plajă, să știți că aveți ce să faceți în Thassos.

Există muzee, peșteri, mănăstiri, dar aveți și opțiunea de a face drumeții. 

Noi am selectat cele mai frumoase locuri pe care trebuie neapărat să le vizitați, dacă ajungeți în Thassos. 

Golden Beach, plaja de top din Thassos

Aceasta este cea mai cunoscută plajă din Thassos. Are nisip extrem de fin și este situată într-o lagună, înconjurată de munți.

În limba greacă, această plajă are denumirea de ”Chrysi Ammudia”, adică ”Plaja de Aur”. 

Paradise Beach, paradisul răsăritului grecesc

Este perfectă pentru cei care își doresc valuri mai mari. Această plajă este înconjurată de stânci abrupte, iar apa este cristalină și are o culoare care o să vă încânte. De aici se poate vedea cel mai bine răsăritul, dacă vă aflați pe insula Thassos. 

Mănăstirea Sfântului Arhanghel Mihail

Dacă vreți să faceți și altceva, nu doar să stați pe plajă, o idee bună este să vizitați Mănăstirea de maici închinată Sfântului Arhanghel Mihail. Este situată în sud-estul insulei, la 33 de km de Limenas. 

Ce este impresionant la această mănăstire este faptul că a fost construită pe o stâncă și se află chiar deasupra mării. Din acest loc veți avea o priveliște superbă către Muntele Athos, dar puteți admira și Marea Egee, în toată splendoarea ei. 

În acest lăcaș se află și o bucată din cuiul care i-a străpuns mâinile lui Iisus Hristos, în momentul în care a fost răstignit. 

Satul Theologos, locul în care veți respira aerul grecesc

Nu trebuie să ratați acest loc, dacă ajungeți în Thassos. Este unul dintre cele mai vechi sate ale insulei și în trecut, a fost chiar și capitala, în perioada 1455 -1813. În limba greacă, numele acestui sat înseamnă ”cuvântul lui Dumnezeu”. 

Este un sat de munte, cu aproximativ 600 de locuitori, situat chiar în interiorul insulei, la poalele munților. Casele micuțe, construite din piatră, străduțele înguste

Theologos este locul în care veți simți din plin ospitalitatea grecilor și vă veți delecta cu atmosfera autentică a acestei țări. Veți mânca preparate tradiționale, pregătite după rețete extrem de vechi, și veți putea lua parte la cele mai frumoase seri grecești, cu muzică și dansuri tradiționale. 

La Giola, piscina naturală creată în stânci

Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Thassos. Denumită și ”piscina sirenelor”, această minune a naturii a fost creată în stânci, datorită valurilor mării. 

Este situată în regiunea Astris, în vestul insulei Thassos. Se poate ajunge cu mașina, dar doar până într-un anumit punct. De acolo, veți mai avea de mers pe jos aproximativ un kilometru. 

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.