Cele mai frumoase mesaje pe care să le trimiți de Sfânta Maria Mare 2022. Urări, felicitări și gânduri bune pentru cei care își serbează onomastica pe 15 august 2022

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 15 aug 2022, 09:07

Pe 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului 

Sursa: pexels

Cei care poartă numele Sfintei Maria își serbează onomastica pe 15 august 2022. Iată ce mesaje le poți trimite sărbătoriților de Sfânta Maria Mare 2022.

Pe 15 august 2022, de Sfânta Maria Mare, în casele a mai bine de 2.2 milioane de români este prilej de bucurie. În această zi sfântă, toți cei care poartă numele Sfintei Fecioare Maria își sărbătoresc ziua de nume. Iată ce mesaje și urări pot fi transmise de Sfânta Maria Mare 2022. 

Mesaje de Sfânta Maria Mare 2022. Cele mai frumoase urări pe care să le transmiți sărbătoriților zilei 

Cei care poartă numele Sfintei Fecioare Maria își serbează ziua onomastică de două ori în timpul anului calendaristic, mai exact pe 15 august, dar și pe 8 septembrie. Cu toate acestea, având în vedere că în calendarul creștin ortodox pe 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, nu sunt deloc puțini cei care consideră că nu se fac urări, având în vedere că este comemorată trecerea la cele veșnice a Maicii Domnului.

În realitate, biserica subliniază că Adormirea Maicii Domnului trebuie privită dintr-o altă perspectivă și văzută ca un motiv de bucurie, având în vedere că sufletul ei s-a înălțat la ceruri. Astfel, Biserica Ortodoxă Română nu interzice ca în această zi să se facă urări, ceea ce înseamnă că sărbătoriții zilei pot primi mesaje de „La mulți ani!”.

Numele Sfintei Fecioare Maria este purtat de foarte multe femei, dar și de bărbați, ceea ce înseamnă că 15 august 2022 este un motiv de bucurie și sărbătoare pentru aceste persoane.

Iată care sunt cele mai frumoase mesaje și urări care pot fi trimise de Sfânta Maria Mare 2022. 

„Un nume sfânt ți-a fost dat să porți, iar astăzi îți urez un călduros „La mulți ani!” Să ai parte doar de împliniri și de momente frumoase.”

„La mulți ani frumoși și sănătoși! Să nu cunoști tristețea, să îți păstrezi sufletul curat și să ai parte de multă fericire.

La mulți ani binecuvântați!”

„Este o zi mare astăzi și îți doresc să te bucuri de ea din plin. Zâmbește și lasă în urmă tot ce a fost rău. La mulți ani!”

„La mulți ani cu bucurie! Ziua de astăzi să fie una perfectă pentru tine și să îi ai alături pe toți cei dragi sufletului tău!”

„La mulți ani! Să ai parte de multă sănătate, de fericire și să ai succes în tot ceea ce ți-ai propus!”

„Să ai o zi frumoasă, fericită și să te bucuri de numele sfânt pe care îl porți. La mulți ani de Sfântă Maria!”

„Porți un nume sfânt și gingaș, iar astăzi vreau să îți urez din suflet „La mulți ani!” Îți mulțumesc pentru că ai apărut în viața mea și îmi faci zilele mai frumoase!”

„Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău. La mulți ani!”

„În calea ta să nu apară niciun obstacol, să ai parte de împliniri și multă fericire. Îți doresc tot binele din lume. La mulți ani frumoși!”

„Mi-aș dori să te văd zâmbind în fiecare zi, mai ales astăzi, când este ziua ta de nume. Îți doresc fericire, sănătate și belșug. La mulți ani!”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Să petreci această zi alături de toți cei dragi, să zâmbești cu sufletul și să te bucuri de lucrurile mărunte. Multă fericire și iubire îți doresc de Sfânta Maria. La mulți ani!”

„La ceas de sărbătoare îți urez să ai parte de fericire, sănătate și multe împliniri. La mulți ani frumoși!”

„Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!”

„Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulți ani!”

„Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!”

„Fecioara Maria să te protejeze și să îți îndrume pașii în cele mai grele momente. Porți un nume sfânt, iar astăzi îți doresc un sincer „La mulți ani!”

Citeste si: Ce se dă de pomană de Sfânta Maria 2022. Alimentele pe care credincioșii e bine să le împartă de Adormirea Maicii Domnului

Sfânta Maria Mare 2022. Ce trebuie să facă toți credincioșii pentru a avea parte de noroc?

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare 2022, așa cum mai este cunoscută în limbaj popular, pică în fiecare an pe data de 15 august. Este o zi specială pentru toți credincioșii, o sărbătoare încărcată de semnificație și emoție. 

Pentru a avea parte de noroc, belșug și fericire se spune că de Sfânta Maria Mare 2022 este bine ca toți credincioșii să țină post negru și să se roage la Sfânta Fecioară Maria. Se crede că cei care fac acest lucru vor scăpa mai ușor de necazuri și vor ține răul la distanță.

O tradiție care se respectă de Adormirea Maicii Domnului este curățarea icoanei Maicii Domnului cu apă sfințită și busuioc. De obicei, fetele care vor să se mărite și să aibă o căsnicie fericită îndeplinesc acest ritual, rostind o rugăciune către Maica Domnului.

Cum sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este una dintre cele mai importante de peste an se spune că pentru a avea parte de noroc și pentru ca dorințele lor să devină realitate, credincioșii trebuie să se roage astăzi la Fecioara Maria. Se crede că este ziua din an în care rugăciunile sunt ascultate și se întâmplă adevărate minuni.

Citeste si: Rugăciunea puternică pe care toți credincioșii trebuie să o spună de Adormirea Maicii Domnului. Alungă tristețea și aduce liniște sufletească