Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România 2022. Ce merită să vizitezi de sărbători anul acesta

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 16 aug 2023, 06:55

Ce merită să vizitezi de sărbători anul acesta

Sursa: PixaBay

Târgurile de Crăciun din România se întrec în fiecare an în sclipire, culoare și activități cu care să își atragă vizitatorii, iar anul acesta nu face excepție, fiind unele dintre cele mai frumoase evenimente de sărbători.

De sărbători, oamenii aleg să viziteze orașe în care spiritul sărbătorilor de iarnă să emane o poveste ruptă din basme, iar acestea sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun din România.

Citește și: Orașul din România care găzduiește cel mai frumos Târg de Crăciun 2022. A fost în top 6 cele mai spectaculoase târguri de sărbători din lume

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România 2022

Sărbătorile de iarnă reprezintă acea perioadă din an în care luminițele ne invadează casele, colindele se aud din fiecare parte a orașului, iar mirosul de brad se regăsește în fiecare casă. Românii apreciază din ce în ce mai mult târgurile de Crăciun ce îi fac să se simtă ca în tărâmul lui Moș Crăciun, iar acestea sunt cele mai frumoase și apreciate târguri de Crăciun din țara noastră.

Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun din Brașov 2022. Vizitatorii mai au de așteptat doar câteva zile până la inaugurare

Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova a fost anul trecut în topul celor mai frumoase locații festive din Europa, ocupând locul 6.

Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile vineri, 11 noiembrie, unde peste 100.000

de oameni au luat parte la minunatul eveniment de deschidere. Pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați vizitatorii vor găsi căsuțe sculptate din lemn și pictate de către artiștii locali în care se vor vinde diferite preparate de iarnă, dar și decorațiuni, jucării, bijuterii și alte obiecte ce vă vor da inspirații pentru cadourile de Crăciun.

Bradul înalt de peste 20 de metri va atragă toată atenția împreună cu peste un milion de luminițe ce vor împânzi orașul rupt din basm.

Peisajul de iarnă va putea fi observat din roata panoramică ce este amplasată pentru prima oară, iar o altă atracție ce îi va bucura pe vizitatori este patinoarul în aer liber.

Perioada în care oamenii sunt așteptați să se bucure de eveniment este 11 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2023.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Târgul de Crăciun din Sibiu 2022 și-a deschis porțile vizitatorilor. Ce surprize sunt pregătite pentru ediția cu numărul 15

Târgul de Crăciun din Oradea

Magia sărbătorilor de iarnă va fi prezentă și în Oradea, în perioada 02 decembrie – 26 decembrie, când vizitatorii sunt așteptați să intre în spiritul magiei lui Moș Crăciun.

Căsuțele de lemn din Piața Unirii vor fi pline de delicatese culinare, mâncăruri tradiționale românești, dar și de mirosuri specific iernii precum mirosul de scorțișoară din vinul fiert și nelipsita aroma de turtă dulce. Proiecțiile de lumini ce vor fi amplasate pe clădirile din Piața Unirii vor fi niște adevărate povești, iar împreună cu boltele luminoase creează un frumos cadru de sărbători pe care să îl vedeți alături de cei dragi.

Citește și: Când se deschide Târgul de Crăciun 2022 din Drumul Taberei. Surprize de proporții îi așteaptă pe bucureșteni

Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București nu avea cum să lipsească de pe această lipsă fiind unul impresionant de fiecare data. Târgul va începe la data de 20 noiembrie 2022, ultima zi în care acesta va putea fi vizitat va fi 26 decembrie 2022 și se va organiza ca și anul trecut, în Piața Constituției.

Intrarea este gratuită, iar târgul va transforma o zonă foarte aglomerată a Capitalei într-un loc ce te atrage în magia sărbătorilor prin cele peste 70 de căsuțe ce pun la dispoziție cadouri, textile, mâncăruri ale copilăriei, dar și activități pentru a retrăi momente ale copilăriei.

Cei mici sunt așteptați la căsuța lui Moș Crăciun pentru a își spune ce își doresc, dar și la carusel sau patinoarul de peste 30 de metri pentru a petrece timp alături de familie, iar cei mari se pot da în roata panoramică pentru o priveliște asupra Bucureștiului de poveste.

Citește și: Târgul de Crăciun 2022 București. Când se va deschide târgul de Crăciun și cum se va face accesul

Sursa:  zonadecomfort.ro