Cele mai grave accidente rutiere petrecute în România în 2023. Peste 900 de persoane au decedat anul acesta

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 sep 2023, 11:29

Cele mai grave accidente rutiere petrecute în România în 2023

Sursa: Unsplash

Anul 2023 a uimit o întreagă țară cu toate evenimentele tragice prin care românii au trecut, iar accidentele grave au luat viața a peste 900 de persoane.

Director adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat care este numărul persoanelor ce au decedat din cauza accidentelor rutiere din România.

Citește și: Ce a declarat tatăl Laurei, tânăra care a fost găsită moartă pe o plajă din Mamaia: „A avut o depresie și a fost internată”

Cele mai grave accidente rutiere petrecute în România în 2023

La data de 7 martie 2023, patru persoane și-au găsit sfârșitul, iar alte trei au fost transportate la spital după un grav accident rutier ce a avut loc pe DN 65, în localitatea Jitaru din judeţul Olt, după ce două autoturisme s-au lovit. În luna iunie a anului 2023, trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite într-un accident rutier ce a avut loc la data de 10 iunie 2023.

Data de 10 iunie 2023 a luat viața a trei persoane, ce au decedat într-un accident grav, pe DJ 106A, în judeţul Sibiu, în care au fost implicate două maşini. În luna iunie a mai avut loc un accident, la data de 18 iunie, iar în urma acestuia, două persoane au murit şi una a fost grav rănită din cauza unui grav accident rutier ce a avut loc în comuna Poienarii Burchii, judeţul Prahova. 

Accidentul rutier de la 2 Mai a fost unul dintre cele mai grave din anul 2023. La ieșire din localitatea 2 Mai, în județul Constanța, un tânăr a spulberat cu mașina un grup de tineri, iar în urma impactului violent, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc. Șoferu ce a luat viața a doi tineri și a rănit grav alte trei persoane a fugit de la locul accidentului.

Autostrada București-Pitești a fost și anul acesta un loc în care românii și-au pierdut viața, la data de 19 septembrie 2023, iar în acest accident au fost implicate două TIR-uri, un microbuz și un autoturism.  Microbuzul în care se aflau muncitorii a fost foarte avariat, încât nici salvatorii nu și-au putut da seama câte persoane decedate se află în acesta, însă bilanțul accidentului a fost de 5 persoane ce și-au pierdut viața.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citește și: Apar noi modificări în Codul Rutier: Șoferii vor putea fi sancționați pe baza imaginilor camerelor de bord.

Peste 900 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere în anul 2023

Director adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat care este numărul persoanelor ce au decedat din cauza accidentelor rutiere din România, adăugând că cele 980 de victime din anul 2023 reprezintă un număr foarte mic în comparație cu ultimii 10 ani.

În anul 2023, 980 de persoane au decedat în urma accidentelor rutiere grave, mai exact 3 persoane și-au pierdut viața în fiecare zi, ca o medie, iar Poliția Română anunță că acesta este „cel mai mic număr în ultimii 10 ani”. România este clasată pe primul loc în Uniunea Europeană în funcție de numărul persoanelor ce își pierd viața în accidente rutiere, fiind un număr dublu față de media europeană.

Ioniţă Valentin, director adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a anunțat că din luna septembrie a acestui an au început controalele mai amănunțite ale șoferilor, după alte incidente grave ce au pus românii pe gânduri, precum nefericitul accident de la 2 Mai. În urma acestor testări realizate în perioada 7- 10 septembrie, au fost constatate 132 de infracţiuni pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 120 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor, relatează monitorulcj.ro

Citește și: Un șef de Poliție Locală din Teleorman, acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore. Coșmarul a durat un an de zile