Cele mai importante două gesturi pentru prevenirea uscării buzelor în sezonul rece

Author: Diana Tilă
Actualizat: 11 oct 2022, 14:02

În sezonul rece, multe persoane sunt afectate de fenomenul de uscăciune a pielii feței, mâinilor și picioarelor.

Pielea cu aspect inestetic și o senzație neplăcută de strângere, care poate fi chiar dureroasă, iritații și crăpături se numără printre cele mai comune simptome ale acestui fenomen, în sezonul rece. Buzele se numără printre cele mai sensibile zone care pot fi afectate de uscăciune, nu numai din cauza factorilor agresivi externi, ca vântul, temperaturile scăzute și aerul condiționat, ci și a unor alegeri nepotrivite în ceea ce privește machiajul, de exemplu, utilizarea excesivă a rujurilor mate, și a modificărilor hormonale. Pentru a avea grijă de buzele tale în sezonul rece, poți include în rutina zilnică de îngrijire cele două bune obiceiuri prezentate mai jos.

Hidratează

Unul dintre cele mai importante bune obiceiuri de adoptat pentru a avea buze frumoase și în sezonul rece este hidratarea adecvată din interior. Menținerea unui nivel bun de hidratare în corp este o condiție esențială pentru o piele cu aspect strălucitor și sănătos. O cantitate minimă de 1,5 litri de apă consumată zilnic este indispensabilă pentru un corp hidratat și îl ajută să absoarbă nutrienții și să elimine toxinele, dar și să-și stimuleze bariera cutanată.

Este un lucru obișnuit ca, odată cu scăderea temperaturilor, să nu mai simți nevoie să bei apă la fel de frecvent ca în sezonul cald, deci cu atât mai mult trebuie să fii atentă la acest aspect. În afară de apă, pe care o poți bea simplă sau parfumată cu diverse ierburi, ca menta, ori fructe și legume, de exemplu, lămâie ori castraveți, poți consuma ceaiuri din plante, dar și supe și ciorbe bogate în vitamine și minerale.

Hrănește

Pielea buzelor trebuie să fie hrănită cu ajutorul unor balsamuri bogate în substanțe nutritive. Fă-ți un obicei din a aplica pe buze, de mai multe ori pe zi, un strat generos de balsam. Acest produs calmează, ameliorează aspectul și hrănește intens pielea uscată a buzelor, în timp ce o și protejează de agresiunile externe.

Alege un ruj de buze îmbogățit cu principii active hidratante și textură cremoasă. Dacă îți plac rujurile mate, care au tendința de a usca pielea, le poți folosi în continuare, dar o dată sau de două ori pe săptămână sau într-o seară când ai nevoie de un machiaj rezistent. Nu uita că, dacă ai ales un ruj într-o culoare aprinsă, machiajul ochilor nu trebuie să fie unul puternic. Un strat de mascara pe gene și eyeliner-ul potrivit pot să ofere profunzime privirii.

Ca și în cazul hidratării, buzele pot fi hrănite din interior. Unele uleiuri, precum cele de floarea soarelui, sâmburi de struguri, măsline, nuci, rapiță, sunt foarte bune pentru piele, pentru că sunt bogate în grăsimi esențiale. Ele permit pielii să-și păstreze elasticitatea și să rețină apa. Acizi grași esențiali mai găsești în anumite tipuri de pește, ca somonul și macroul, dar și în fructe oleaginoase. De asemenea, vitamina C, pe care o găsești în citrice, kiwi, papaya, pătrunjel, ardei gras, broccoli, este renumită pentru proprietățile sale antioxidante, stimulează microcirculația, oxigenând țesuturile și permițând totodată producerea de mai mult colagen. Acest compus este necesar pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Vitamina A ajută la repararea epidermei și o găsești în alimente portocalii, precum cartofi dulci, pepenele galben, morcovii și roșiile.

Pielea subțire a buzelor este foarte fragilă și permeabilă. Mai precis, pielea buzelor este de cinci ori mai sensibilă decât cea de pe orice altă parte a corpului. Motiv suficient pentru a-i acorda o atenție deosebită. Cu sfaturile de mai sus, vei reuși să previi cu succes uscarea și deteriorarea buzelor în sezonul rece.

 

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.