Cele mai inedite metode de a slăbi fără intervenții chirurgicale sau balon în stomac, duminica în cadrul ediției "Apel la consilier", la Kanal D

Autor: Diana Tilă

Eva Pavel, consilier medical și gazda emisiunii "Apel la consilier", difuzată de Kanal D, duminică, începând cu ora 09.30, vă propune sa descoperiti care sunt cele mai inedite metode medicale de a slăbi, fără intervenții chirurgicale și fără a apela la un balon.

Eva Pavel împărtășește în ediția de duminică cele mai simple și eficiente metode de slăbit pe care le-a descoperit în călătoriile sale medicale.

Citește și: Ai deficiență de fier (Sideremie)? Iată ce te poate ajuta!

Cele mai inedite metode de a slăbi

Cea mai inedită metodă de slăbit este prin utilizarea unor medicamente administrate de medic specialist, în urma unor investigații medicale, administrate sub formă de injecții subcutanate care acționează prin suprimarea poftei de mâncare și încetinirea mișcărilor stomacului și intestinelor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

"Unele dintre aceste medicamente sunt utilizate și în tratamentul diabetului zaharat, reglând nivelul de zahăr din sânge și, în același timp, suprimând pofta de mâncare, facilitând pierderea în greutate. În cadrul tratamentelor pentru pierderea în greutate verificăm obiceiurile alimentare ale pacienților,  istoricul dietelor și al exercițiilor fizice, prezența unor eventuale afecțiuni medicale, medicamentele pe care le utilizează, prezența diabetului zaharat, a hipertensiunii arteriale, a afecțiunilor hepatice.

În plus, evaluăm și alte complicații legate de obezitate, cum ar fi problemele articulare sau bolile cardiace, și, în funcție de rezultatele testelor, decidem dacă pacientul este un candidat adecvat pentru un anumit tip de tratament pentru pierderea în greutate. În cazul pacienților eligibili, aceste tipuri de tratamente sunt foarte eficiente. În  special dacă nu există tulburări de alimentație sau dacă nu există probleme psihologice legate de alimentație, cum ar fi bulimia sau comportamentul compulsiv de a mânca în exces.
Dacă aceste probleme nu sunt prezente, tratamentele sunt destul de eficiente și pot reduce pofta de mâncare și diminuează porțiile consumate, permițând pacientului să se simtă sătul cu mai puțină mâncare. Cu toate acestea, este necesar să se stabilească și un program de nutriție însoțit de exerciții fizice, și dacă există alte afecțiuni asociate, tratamentele pentru acestea trebuie ajustate corespunzător
" a declarat Prof. Dr. Suleyman Ipekci.

Citește și: Ce beneficii pentru sănătate au urzicile: Conțin vitamine precum A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale

Nu ratați duminică, începând cu ora 09.30, o nouă ediție "Apel la consilier", prezentată de Eva Pavel la Kanal D, pentru a descoperi cum puteți pierde excesul de greutate fără a vă pune sănătatea în pericol.