Procesarea alimentelor pe care le găsim în magazinele din țară reprezintă adăugarea unor elemente nesănătoase, fiind adesea periculoase pentru sănătatea noastră. Iată care sunt cele mai nesănătoase alimente procesate pe care trebuie să le eviți neapărat.
Care sunt cele mai nesănătoase alimente procesate
Magazinele alimentare sunt pline de produse interesante, dar și gustoase, pe care toți românii le au în casă în fiecare lună, însă adesea, acestea sunt procesate, astfel fiind adăugate ingrediente nesănătoase, fiind astfel necesar să citim etichetele. Metodele de procesare urmăresc eliminarea agenților patogeni din hrana procesată, astfel acestea pot ajunge nocive pentru oameni.
Alimentele procesate pe care oamenii ar trebui să le evite conțin adesea grăsimi trans și saturate, cantități mari de sare sau zahăr, astfel acestea nu au un aport satisfăcător de vitamine și minerale. Pe lista alimentelor pe care oamenii trebuie să le consume mai rar se numără: mezelurile sau alte tipuri de carne procesată, cerealele expandate, prăjiturile, chipsurile, napolitanele, alături de alte dulciuri, semi-preparatele congelate și alimentele conservate.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Deși există alimente procesate nocive pentru oameni, există și alimente ce sunt bune pentru organismul nostru, precum laptele cu conținut redus de grăsime sau degresat, fructele și legumele congelate, peștele congelat, fructele de mare, somonul, tonul la conservă, fructele uscate și fulgii de ovăz, relatează
sfatulmedicului.ro .Citește și: Rata obezității în România este în creștere. Covid-19 a contribuit din plin la răspândirea acesteia
Ce riști dacă obișnuiești să consumi alimente procesate
Alimentele procesate ce conțin o cantitate prea mare de grăsimi trans, ce se regăsesc adesea în margarină, pot afecta colesterolul și pot duce la inflamații corelate cu bolile de inimă, accidentele vasculare cerebrale și alte afecțiuni.
Procesarea alimentelor și consumarea frecventă a acestora au un conținut scăzut de fibre alimentare, iar acest lucru poate duce la constipație și disfuncții intestinale. De altfel, alimentele procesate sunt cunoscute pentru riscul de boli cronice, precum obezitatea și diabetul. Zahărul prezent în aceste alimente crește riscul de probleme de sănătate, cum ar fi boli de inimă, unele tipuri de cancer și diabet.
Citește și: Cum să pierzi în greutate în timp ce dormi? 7 trucuri care te ajută să slăbești mai repede