Persoanele ce țin post își doresc o pace în gânduri, în suflet, iar în această perioadă îi face organismului o favoare, având un stil de viață mai ușor, fără multe grăsimi. Iată care sunt cele mai nutritive rețete de post.
Citește și: Sfinții Trei Ierarhi, 30 ianuarie 2023: Ce este bine să faci în această zi de mare sărbătoare
Cele mai nutritive rețete de post
Perioada postului este una în care credincioșii aleg să își liniștească sufletul, mintea, dar și să își detoxifice organismul. Cum perioada de post poate dura mai mult, oamenii pot rămâne destul de repede fără idei de preparate, iar acestea sunt doar câteva rețete nutritive pe care să le faceți în perioada postului.
Ardei copt tras la tigaie
Rețeta cu care începem este una simplă, la inima tuturor românilor, adică ardeiul copt, doar că vom adăuga câteva elemente pentru a îi crește valoarea nutritivă și gustul incredibil. Ardeii vor trebui să fie copți, după care îi tăiem în fâșii, pe care le tragem la tigaie cu ulei, maxim 3-4 minute la foc mare. Pentru a îi oferi un gust aparte vom adăuga verdețuri, măsline fără sâmburi, ardei iute și usturoi pisat, după care putem să servim preparatul cu pâine.
Citește și: Întâmpinarea Domnului, 2 februarie 2023: Ce nu ai voie să faci în această zi de mare sărbătoare?
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Sarmale de post
Multor români le plac sarmalele, iar în perioada postului, acest preparat poate fi înlocuit cu sarmalele de post. Vom folosi foi de varză sau viță de vie, iar umplutura o vom realiza din diverse legume tocate precum ceapă, morcov, ciuperci, ardei, pe care le tăie mic și de punem puțin pe tigaie, la foc mic, peste care adăugăm orezul fiert. Umplem foile cu compoziția după care sunt bune de mâncat.
Salată de post
Pentru a înlocui bucățelele de brânză dintr-o rețetă normală de salată, vom folosi bucățele de tofu, care reprezintă un înlocuitor foarte bun. Pentru această rețetă avem nevoie de roșii, ceapă, pătrunjel, oregano, tofu, toate tocate mărunt, peste care se pune ulei de măsline, suc de lămâie și se asezonează cu sare și piper.
Supă cremă de broccoli
Terminăm această listă tot cu o rețetă ușoară, mai exact cu o supă cremă de broccoli. Atunci când vine vorba de supa cremă puteți să vă jucați cu aromele și ingredientele. Pentru această rețetă aveți de nevoie de ceapă, broccoli și morcov, legume pe care le veți fierbe. După ce toate legumele sunt fierte va trebui să folosiți un blender pentru a îi da consistența unei supe. La final se mai adaugă crutoane, adică pâine la cuptor, și este gata de mâncat.
Citește și: Cum putem să mâncăm paste fără să ne îngrășăm. Carmen Brumă ne împărtășește secretul
Trucuri care te vor ajuta să treci mai ușor peste perioada postului
Perioada postului poate fi una dificilă pentru persoanele ce nu sunt obișnuite să nu aibă în alimentația lor carne, lapte sau ouă, însă nu este imposibil ca pentru o anumită perioadă să încerce acest lucru.
Oamenii sunt încurajați să își facă un meniu de post cât mai variat pentru a nu vă plictisi de preparatele ce se mănâncă mereu, acest lucru vă poate face să vă fie dor de alimentele pa care nu trebuie să le mâncați în această perioadă.
Pentru a trece peste senzația de foame este foarte bine să vă programați trei mese principale și două gustări. Dacă vă veți face un program pe care să îl respectați, nu vi se va face foame la fel de repede, deci nu veți fi tentați să mâncați produce ce conțin lapte, ouă sau carne.
Citește și: Negresă clasică, dar rafinată- rețetă de prăjitură rapidă cu ciocolată
Surse: marianicutar.ro, eva.ro