Cele mai tari destinații pentru Revelionul 2023-2024. Câte zile are minivacanța?

Author: Bianca Vidoi
Cele mai tari destinații pentru Revelionul 2023-2024
Sursa: Unsplash

Noaptea dintre ani este momentul mult așteptat de români, fiind ocazia în care petrecem mai mult timp alături de cei dragi, realizând amintiri de neuitat.

Românii caută deja cele mai frumoase destinații pentru noaptea dintre ani, dar și cele mai minunate persoane cu care să își petreacă ultima zi din anul 2024, realizând amintiri pe care să le povestească peste mulți ani.

Citește și: 5 locuri superbe pentru un revelion în doi. Cele mai frumoase destinații pentru trecerea dintre ani

Cele mai tari destinații pentru Revelionul 2023-2024

Mai sunt 100 de zile până la noaptea dintre ani, iar românii caută deja cele mai frumoase locuri de cazare, atât din România, cât și din străinătate. Revelionul este una dintre cele mai așteptate perioade pentru oamenii din România, iar aceștia caută adesea destinații cu peisaje de poveste, pline de zăpadă, tradiții de neuitat și preparate tradiționale.

Locațiile din Bucovina sunt adesea alese de români pentru a petrece noaptea dintre ani, având în compoziția lor peisaje rupte din basm, alături de multe atracții turistice perfecte pentru un concediu în perioada

sărbătorilor de iarnă. Românii ce sărbătoresc Revelionul în Bucovina își doresc să aibă parte de câteva zile pline de tradiții, unde colindele să răsune pe întreaga perioadă. Cele mai apreciate zone din Bucovina sunt comuna Ciocănești sau comuna Coșna.

Sibiul este o altă alegere pe care turiștii o aleg pentru noaptea de Revelion, fără să regrete, iar motivul din spatele acestei alegeri este multitudinea de evenimente pregătite pentru o noapte specială.

De-a lungul anilor a devenit o tradiție ca în noaptea dintre ani să aibă loc un concert în aer liber în Piața Mare din Sibiu, alături de un pahar de șampanie și un foc de artificii, programe organizate Primărie. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Stâna de Vale a devenit tot mai căutată de români pentru sărbătorile de iarnă, aceasta fiind locul în care liniștea îți poate umple inima, fiind însă și un loc ideal pentru pasionații de zăpadă.

Arieșeni este locul unde pasionații de natură trebuie să ajungă iarna aceasta, aflându-se în apropierea Ghețarului de la Scărișoara, un fenomen carstic unic în România. 

Citește și: Cât costă o vacanță de Crăciun în Bucovina. Românii au parte de o reducere în această perioadă

Câte zile libere avem pentru Revelionul 2023-2024?

Angajații din țara noastră încep deja să caute oferte de cazare pentru perioada Revelionului 2023-2024, însă pentru a programa o vacanță de vis alături de dragi trebuie să știe câte zile libere au în această perioadă a anului. Revelionul pică în acest an într-o zi de duminică, iar primă zi a anului 2024 va pica într-o zi de luni, astfel românii nu au parte de o zi liberă legală la data de 31 decembrie, fiind în weekend.

Noaptea de Revelion este celebrată cu două zile libere, mai exact în perioada 1-2 ianuarie 2024, astfel angajații se vor întoarce la muncă pe 3 ianuarie 2024. Minivacanța românilor va avea astfel patru zile, ce va începe la data de 30 decembrie și se va încheia pe 2 ianuarie 2024. 

Citește și: Codul Muncii 2023: Ce beneficii ar trebui să primești dacă lucrezi de 1 Mai?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.