Cele opt simptome ale infectării cu Omicron la persoanele vaccinate. La ce semne trebuie să fim atenți

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 14 feb 2022, 20:58

Cele nouă simptome ale infectării cu Omicron la persoanele vaccinate. La ce semne trebuie să fim atenți

Sursa: PixaBay

Trei dintre simptomele infectării cu Omicron la persoanele vaccinate sunt tusea, curgerea nasului și oboseala. Iată care sunt cele mai frecvente simptome care anunță o infecție cu Omicron.

Trei dintre cele nouă simptome ale variantei Omicron care apar la persoanele vaccinate sunt tusea, oboseala și curgerea nasului, conform unui studiu realizat în Norvegia. Cercetătorii au anunțat, de asemenea, şi care sunt două dintre cele mai frecvente simptome ale variantei Omicron.

Care sunt cele opt simptome ale infectării cu Omicron la persoanele vaccinate

Cercetătorii din Norvegia au făcut un studiu la care au participat 111 persoane pe data de 26 noiembrie 2021 la o petrecere care a devenit un focar de Omicron.

Din totalul de 111 de persoane, 66 de persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, iar 15 au fost „posibile cazuri de virus”.

Citeste si: Semnale de alarmă din partea medicilor infecționiști: "Trăim o falsă relaxare care ne-ar putea induce în eroare"

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform constatărilor publicate în Eurosurveillance, un important jurnal ştiinţific european dedicat epidemiologiei, supravegherii, prevenirii şi controlului bolilor infecţioase, au fost găsite opt ​​simptome principale experimentate de grupul de pacienți vaccinaţi, și anume:

  • tusea
  • curgerea nasului
  • oboseala
  • durerea în gât
  • cefaleea
  • durerile musculare
  • febra
  • strănutul.

Tusea, curgerea nasului şi oboseala se numără printre cele mai frecvente simptome la persoanele vaccinate, în timp ce strănutul şi febra sunt cele mai rare.

Citeste si: Ce efecte negative pe termen lung pot experimenta persoanele care au trecut prin boala COVID-19: „Un tsunami de complicații”

Experţii în sănătate publică au transmis că şi senzaţia de greaţă se numără printre simptomele la persoanele vaccinate care s-au infectat cu varianta Omicron. Cu toate că vaccinul oferă protecție împotriva formelor severe ale bolii, nu elimină posibilitatea de a vă infecta cu COVID-19 chiar dacă aveţi schema completă, cât şi doza booster.

Pentru că simptomele sunt destul de ușoare, unii oameni confundă Omicron cu o răceală clasică. Dar, conform spuselor profesorului Tim Spector, creatorul aplicaţiei ZOE Symptom Study (sistemul britanic care premite analizarea răspândirii coronavirusului în ţară), aproximativ 50% dintre răcelile din prezent sunt, de fapt, cazuri de COVID-19.