Cele patru semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 24 mar 2021, 09:20
Care sunt semnele că ai fost deja infectat cu noul coronavirus?

Există patru simptome simple care îți arată, chiar și în absența unui test Covid-19, că ai fost deja infectat cu noul coronavirus.

Infecția cu coronavirus se manifestă diferit la fiecare persoana. Unele pot suferi forme mai severe și pot ajunge la Terapie Intensivă, insa unii nu prezintă niciun simptom și pot trece prin boală fără ca măcar să bănuiască. Șansele ca oamenii pe care îi știm să fi fost deja infectați cu noul coronavirus sunt astfel destul de mari 

Citeste si: Germania impune un lockdown strict în perioada Paştelui catolic şi protestant: "Situaţia este gravă"

Semnele care îți arată că ai avut Covid-19

Mulți se întreabă acum dacă acea gripă pe care au avut-o anul acesta a fost de fapt Covid-19. Iata care sunt semnele că ai fost deja infectat cu noul coronavirus și nu ai știut acest lucru!

Printre semnele care îți spun că ai fost deja infectat cu noul coronavirus se numără următoarele:

"1. Începând din luna februarie, ai avut momente când nu te-ai simțit foarte bine

Dacă din februarie și până acum, ai avut simptome asemănătoare gripei și răcelii, există posibilitatea să fi fost deja infectat și să fi dezvoltat anticorpi.

2. Ai avut febră și ai tușit

Fiindcă simptomele de gripă și răceală sunt asemănătoare cu simptomele noului coronavirus, se prea poate să fi trecut prin boală, fără să realizezi.

3. Ai sesizat că uneori ți-a lipsit simțul mirosului sau al gustului

A fost demonstrat faptul că 64,4% dintre persoanele care dezvoltă COVID-19 își pierd temporar simțul gustului sau al mirosului. Astfe că, dacă ai sesizat aceste smptome, probabil ai fost infectat.

4. O persoană dintre cele cunoscute a fost dignosticată cu SARS-CoV-2

Chiar dacă nu ai avut simptome care să dea de gol faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus, se poate să fi trecut prin această boală, dacă una dintre persoanele apropiate a fost confirmată pozitiv.",

potrivit BZI.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Anunțul momentului! Se prelungește carantina în această zonă de ASTĂZI. Raed Arafat a semnat ordinul

Potrivit studiului realizat de imunologi, pentru sistemul imunitar, nu toți germenii sunt la fel. Însă în corpul nostru celulele studiază virusul și reacționează.

„Lucrurile funcționează într-adevăr așa cum trebuie”, a spus Deepta Bhattacharya, imunolog la Universitatea din Arizona și autor la unul dintre noile studii.

Anticorpii de combatere a bolilor, precum și celulele imune numite celule B și celule T care sunt capabile să recunoască virusul, par să persiste luni după ce infecțiile s-au rezolvat. 

„Acesta este exact ceea ce am sperat să aflăm. Toate piesele sunt acolo pentru a avea un răspuns imunitar total protector. Protecția împotriva reinfecției nu poate fi complet confirmată până când nu există dovezi că majoritatea oamenilor care se confruntă cu virusul a doua oară sunt de fapt capabili să-l mențină”, a spus Marion Pepper, imunolog la Universitatea din Washington și autor la un alt studiu, care este în prezent revizuit la revista Nature.