Nu mai e deloc un secret ca punem in farfurie, aproape exclusiv, mancare plina cu aditivi si conservanti periculosi. De departe insa, cel mai folosit dintre ei este nitritul de sodiu sau E 250, care se regaseste pe eticheta majoritatii produselor procesate si nu numai. Celebrul E250, interzis in Norvegia, Suedia, Canada si Germania, este LEGAL la noi in tara.
Nitritul de sodiu, E 250, interzis in unele tari din Europa, se gaseste, in tara noastra, in orice aliment procesat, dar si in carnea macra, folosit de producatori pentru a o conserva si pentru
“Un consumator care doreste un prod nesarat si fara nitrit … ii urez succes, carne fiarta poate, ca altfel nu se poate conserva (…) Nitritul ca si multe alte substante in cantitate mare poate deveni toxic, asa cum si apa, consumata in cantitate foarte mare, devine toxica si … murim”, spune Sorin Minea, presedintele Patronatului Romalimenta
“De fapt sunt resturi ale industriei alimentare, care se ambaleaza frumos, se eticheteaza, se vand la preturi mari”, spune chimistul Costel Stanciu, presedintele Asociatiei Pro Consumatori.
Sambata, de la 17:15, la “Asta-I Romania!” incercam sa aflam de la medici, specialisti si autoritati, care sunt efectele acestui conservant asupra organismului nostru.