Celine Dion s-a filmat în timpul unei crize cauzate de sindromul persoanei rigide! Imaginile dure cu artista au ajuns virale pe internet

Autor: Diana Ghita

Celine Dion se confruntă cu sindromul persoanei rigide

Sursa: Facebook Celine Dion

Celebra artistă canadiană Celine Dion, care suferă de sindromul persoanei rigide, o afecțiune neurologică rară, a făcut publice imagini care o arată într-o stare de vulnerabilitate extremă în timpul unei crize.

Documentarul recent al cântăreței, „I Am: Celine Dion ”, include scene dramatice care evidențiază impactul acestei boli asupra vieții sale, inclusiv un episod de spasme ce durează câteva minute. Aceste momente terifiante au fost apreciate de critici pentru autenticitatea lor.

Celine Dion le-a arătat celor din online cum decurge o criză de-a ei

Într-o scenă devenită virală în mediul online, Celine Dion este surprinsă în plină criză, în timpul unei evaluări medicale care urmărea evoluția sindromului persoanei rigide. Terapeutul Terrill Lobo, citat de ELLE,

a explicat natura bolii: „Parte din această afecțiune este faptul că, odată ce ajungi la contracții, uneori (creierul) nu primește semnalul să relaxeze, iar atunci rămâi în acea postură.”

În timpul unei sesiuni pe masa de masaj, artista a continuat să sufere spasme severe, ceea ce a determinat echipa de medici să-i administreze Valium, un medicament pentru sistemul nervos. Întinsă pe masa de masaj, cântăreața gemea de durere și plângea, incapabilă să-și controleze corpul, deși era conștientă.

Citește și: Cum arăta Celine Dion în tinerețe. Cântăreața a împlinit 55 de ani

După administrarea a două doze de spray nazal, criza a început să treacă, dar medicul a avertizat-o că ar fi trebuit transportată la spital dacă tratamentul nu ar fi funcționat.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Celine Dion și-a întrerupt activitatea artistică din cauza afecțiunii de care suferă

După ce criza s-a încheiat, Celine Dion și-a cerut scuze celor prezenți pentru că i-a făcut să asiste la acest episod, iar terapeutul i-a explicat că ar fi putut fi declanșată de activitatea cerebrală intensă de la o sesiune recentă de cântat în studio.

„Ei bine, ce pot să fac? Dacă nu poate să mă stimuleze ceva ce iubesc să fac, o să mă duc pe scenă și o să scoți pulsoximetrul și să mă întinzi pe spate?”,  a

spus cântăreața în acel moment din documentar.

Citește și: Ce este, de fapt, sindromul de care suferă Celine Dion. Este o afecțiune neurologică rară

Deși diagnosticul de sindromul persoanei rigide i-a fost pus în decembrie 2022, vedeta și-a dorit întotdeauna să-și reia cariera pe scenă. Cu toate acestea, starea ei de sănătate a forțat-o să anuleze concertele programate în Europa și să amâne rezidența în Las Vegas și turneul în America de Nord.

În ultima perioadă, cântăreața a declarat, conform sursei citate, că se simte mai bine și speră să revină în curând pe scenă.

„Dacă nu pot să alerg, am să merg. Dacă nu pot să merg, o să mă târăsc. Dar nu mă voi opri”,  a mai transmis Celine Dion.

 


O nouă ediție incendiară “Casa iubirii” a avut loc astăzi, 29 iunie, la Kanal D. Alexandra a luat o decizie care i-a lăsat fără cuvinte pe băieți.