Centralele termice de apartament, interzise în România? Toți românii trebuie să știe asta

Autor: Diana Tilă

Centralele termice de apartament, interzise în România?

Sursa: impact

Centralele termice de apartament vor fi interzise în România? Anunțul făcut de primarul Emil Boc

Centralele termice de apartament încep să fie interzise în România, cu scopul de a reduce poluarea din oraș. Emil Boc este primul care adoptă o astfel de decizie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu repartitoarele de căldură. Informații de ultimă oră pentru toți românii care stau la bloc

Adio, centrale termice de apartament?

Emil Boc a anunțat că apartamentele din noile blocuri nu vor avea centrală termică proprie. Primarul din Cluj a anunțat că pe lângă beneficiile pe care măsurile sale le au asupra mediului, oamenii au și ei de beneficiat deoarece nu mai scot atât de mulți bani din buzunar. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”Propunem prioritizarea sistemului de termoficare în raport cu orice alt sistem alternativ, ținând cont de nevoia reducerii gradului de poluare din oraș, de atragerea de fonduri europene pentru modernizarea sistemului de termoficare și de a asigura o viziune pe termen lung cu energii care să aducă o creștere a calității vieții, resimțită într-o factură mai mică la cetățean”, a declarat Emil Boc pentru Radio Cluj.

Citeste si: Cât vor plăti românii pentru energie și gaz în sezonul rece 2021-2022

Primarul din Cluj, Emil Boc, a mai declarat că noile blocuri fie se vor conecta la sistemul de termoficare, fie va exista o centrală de bloc pentru toate apartamentele.

”Nimeni nu se va mai putea dezvolta haotic, din perspectiva aceasta a noxelor. Toate blocurile noi fie se conectează la sistemul de termoficare, fie își montează centrale proprii.

De la blocurile cu minim șase apartamente va exista o singură centrală, nu șase centrale. Cu tendința de eliminare în viitor și a acestor centrale și de conectare la sistemul de termoficare, pe măsură ce sistemul de termoficare se extinde în acea zonă. De asemenea, toate proiectele pe care primăria le va gestiona, vor fi conectate la sistemul de termoficare”, a mai spus Emil Boc.

Ce se întâmplă cu cei care vor să se debranșeze de la sistemul de termoficare

Totodată, primarul Emil Boc a declarat că persoanele care doresc să se debranșeze de la sistemul de termoficare, o pot face, deoarece primăria nu are în vedere interzicerea acestui lucru.

”Nu vom opri debranșarea de la sistemul de termoficare, dacă oamenii vor dori. Astăzi sunt 21.000 de familii conectate. Dacă vor dori, oamenii pot, în continuare, să se deconecteze. Nu avem în vedere să le interzicem asta.

Vrem însă, prin stimulente alternative, să îi determinăm pe oameni, având în vedere prețul mai bun pe care îl va oferi sistemul de termoficare, să rămână conectați și să revină și alții în sistemul centralizat de termoficare”.