Cenusa lui Margaret Thatcher, ingropata la un ospiciu din Londra

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 16:48

Cenusa fostului premier britanic Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie la varsta de 87 de ani, a fost ingropata la Londra, in gradina Royal Hospital Chelsea, alaturi de cea a sotului sau, Denis, decedat in 2003.

O ceremonie privata a avut loc in Capela ospiciului, dupa care urna din lemn de stejar cu cenusa fostei Doamne de Fier a fost ingropata in gradina institutiei, conform testamentului acesteia.O piatra de mormant, inscriptionata simplu "Margaret Thatcher 1925- 2013" a fost instalata deasupra locului respectiv, la acest ospiciu care gazduieste fosti combatanti britanici, situat in cartierul Chelsea din Londra.

Douasprezece persoane gazduite in institutie, purtand cunoscuta redignota de culoarea rosie, au format o garda de onoare, iar copiii fostului premier, Mark si Carol Thatcher, au depus fiecare cate un trandafir rosu langa

urna.Margaret Thatcher a stabilit o legatura foarte puternica cu Royal Hospital Chelsea in ultimii zece ani ai vietii sale, iar la decesul sau familia sa a cerut ca ospiciului sa-i fie trimise mai degraba donatii, in loc de flori.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

 

 

Taguri: