Cercetatorii au gasit pastila te face sa uiti de senzatia de foame

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 09 oct 2020, 22:25

Specialistii au descoperit ca o anumita substanta din fibrele naturale transmite creierului semnale ca organismul a mancat suficient.

Prin urmare creierul va instala in corp senzatia de satietate. Substanta, denumita acetat, este continuta de alimentele care au fibre si este eliberata in organism in timpul digestiei. Datorita ei, cei care mananca cereale sau au o dieta bogata in fibre simt ca au stomacul plin chiar daca nu au mancat foarte mult.

Descoperirea i-a facut pe cercetatori sa se gandeasca la un tratament, o pilula pe baza de acetat care sa transmita creierului acelasi semnal pentru a putea instala senzatia de satietate.

O asemenea pilula i-ar putea ajuta foarte pe pacientii cu obezitate care nu isi pot controla senzatia de foame, trezindu-se ca mananca incontinuu.

Studiile in ceea ce priveste obezitatea la nivel global sunt ingrijoratoare. Aceasta boala aproape ca a devenit o epidemie. De vina este alimentatia pe baza de produse semi-preparate sau procesate industrial.

" Cea mai mare provocare este sa gasim o formula care sa elibereze in organism aceeasi cantitate de acetat care este secretata in mod natural.
Avem nevoie de o doza care sa suprime senzatia de foame, dar care sa fie in acelasi timp inofensiva pentru organismul uman. Aceasta substanta se gaseste in organism pentru o scurta perioada de timp
", a declarat Gary Frost, profesor la Imperial College din Londra.

 

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii